İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bayrampaşa'daki fabrika yangının bilançosunu açıkladı.

 

Yangının ilk çıkış anlarını da paylaşan İBB, alevlerin saat 10.10 civarında kameralara yansıdığı, ilk ihbarın ise saat 10.23'te başka iş yerinde olan bir kişi tarafından yapıldığını belirtti.

 

İLGİLİ HABERBayrampaşa'da yangınBayrampaşa'da yangın


Olay yerine ilk olarak Eyüp itfaiye grubundan 3 araçla saat 10.27'de vardığı kaydedilirken saat 10.30'da da Bayrampaşa itfaiye grubunun ulaştığı vurdugulandı. Yangına çevre itfaiye gruplarının da müdahale ettiği kaydedilirken toplam da 92 araç ve 212 personelle alevlere müdahalede bulunulduğu ifade edildi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


"262 İŞYERİ YANGINDAN ETKİLENDİ"

Yapılan açıklamada, "Yangının yaklaşık 6 saatte kontrol altına alınmıştır. Etkin söndürme maddesi olarak 20 ton köpük kullanılmıştır. 3 Blok ve 7 kattan müteşekkil hızlı yanıcı plastik hammadde işyerleri ile muhtelif atölye ve dükkanların yer aldığı bu site içerisinde toplamda 599 işyerin olduğu tespit edildi. Bunlardan yaklaşık 262 işyeri yangından etkilendi" denildi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


"ÇIKIŞ SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR"

Yangın çıkış sebebi ile ilgili tespit çalışmalarının sürdüğü ifade edilirken "Bu kapsamda yangının ihbarından önce önemli bir süre olayın fark edilemediği, görüldüğü anda da kendileri tarafından müdahale edilmeye çalışıldığı ancak yangının alt blok zemin plastik granül hammadde dükkanı dahiline sıçrayarak geliştiği anlaşıldı.

İLGİLİ HABEREyüp'te çıkan yangında 3 yaşındaki çocuk yanarak öldüEyüp'te çıkan yangında 3 yaşındaki çocuk yanarak öldü


Kolay yanıcı ve parlayıcı maddeler vasıtasıyla kat dahili ve üst katlara da kısa sürede sirayet ettiği değerlendirilmektedir. Çıkış noktası olarak işyerine ait saç baca ve alt kısmına tekabül eden yerdeki atık karton koli ve benzeri malzemelerin bulunduğu yer olarak öngörülmektedir" denildi.  DHA

FOTO: DHA FOTO: DHA