ABD'nin Pensilvanya eyaletinde ikamet eden ve resmen ABD'den iadesi talep edilen FETÖ lideri Fethullah Gülen ile ilgili konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "Fetullah Gülen; Mısır, Kanada, Meksika, Avustralya ve Güney Afrika'ya kaçabilir. Bu konuda çalışmaya başladı" dedi.

 Gülen'in ikamet ettiği eyaleti Kanada sınırında bulunuyor.
Gülen'in ikamet ettiği ABD'deki Pensilvanya eyaleti Kanada sınırında bulunuyor.

ÇAVUŞOĞLU: "GÜLEN'İN KAÇMA İHTİMALİ VAR"


Darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün olduğunun tartışılmaz olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, Fetullah Gülen'in geçici olarak tutuklanması ve Türkiye'ye gönderilmesi talebinin ABD'ye gönderildiğini söyledi.

ABD'den bu konuda şimdiye kadar gelen bir cevap olmadığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, 'Gülen için 17-25 Aralık sürecinden itibaren her seviyede iade istedik. Bu şahıs kaçma teşebbüsünde bulunabilir. ABD'nin bunun için gerekli önlemleri alması beklenir' dedi.


TÜRKİYE'NİN KİMİNLE İADE ANLAŞMASI VAR?

Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Türkiye'nin suçlu iade anlaşması olan ülkeler şöyle: ABD, Cezayir, Fas, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, KKTC, Libya, Lübnan, Mısır, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Tunus, Suriye, Tacikistan