Niğde’nin Altunhisar İlçesi’nde belediyeye ait arazi üzerine yapılan parka, AKP’nin ‘ampul’ amblemli tabelası dikildi. CHP, “O tabela insin, parka şehidimizin adı verilsin” önerisi getirdi. Başkan Erdal Sarı, “Kararımdan dönmem” dedi.

Türkiye’de bir ilk yaşandı, belediyeye ait araziye yaptırılan parka “AK Parti Kent Park” adı verildi. Parka AKP’nin ampul amblemli tabelası da dikildi. Karara tepki gösteren CHP’liler, AKP tabelasının indirilip parka şehit askerlerden birisinin adının verilmesini önerdi. Ancak, Belediye Başkanı bu karardan dönmeyeceğini söyledi.

Niğde’nin nüfusu en az ilçelerinden olan Altunhisar’ın AKP’li Belediye Başkanı Erdal Sarı, ilçenin çevre yolu üzerinde bulunan parka “AK Parti Kent Park” adının verilmesini uygun buldu. Belediye Başkanı, parkın AKP’nin ilçe örgütü tarafından yaptırıldığını, tabelasının da onlar tarafından dikildiğini öne sürdü. Parkın belediyenin harcamasıyla yaptırıldığını iddia eden CHP İlçe Başkanı Mehmet Ünsal, “Bize de arsa göstersinler o zaman CHP olarak biz de park yapalım. Başkan resmen şov yapıyor” dedi.

AKP’ye oy vermeyenler parka girebilecek mi? Altunhisar İlçesi’nde yaşayanlar, belediyenin ‘tabela ayıbı’na tepkili. Vatandaş, iktidar partisinin ‘sınır’ tanımadığını söylerken, ilçedeki muhalefet partileri de ayağa kalktı. AKP amblemli parkta açıklamada bulunan CHP Niğde İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz, CHP Altunhisar İlçe Başkanı Mehmet Ünsal burada açıklama yaptı. Yılmaz, “AKP’ye oy vermemiş olan vatandaşlar parka girebilecek mi” dedi. AKP’ye oy vermeyenler parka girebilecek mi?
Altunhisar İlçesi’nde yaşayanlar, belediyenin ‘tabela ayıbı’na tepkili. Vatandaş, iktidar partisinin ‘sınır’ tanımadığını söylerken, ilçedeki muhalefet partileri de ayağa kalktı. AKP amblemli parkta açıklamada bulunan CHP Niğde İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz, CHP Altunhisar İlçe Başkanı Mehmet Ünsal burada açıklama yaptı. Yılmaz, “AKP’ye oy vermemiş olan vatandaşlar parka girebilecek mi” dedi.

AKP BELEDİYESİ YAPACAKLAR


Parktan çok, AKP amblemli tabelanın dikkat çektiği ilçede, Başkan Erdal Sarı’nın partizanca tutumu tepki çekti. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ilçede yaşanan olayı TBMM’de gündeme getirmeye hazırlanıyor. İlçe Başkanı Mehmet Ünsal, yakın bir gelecekte Altunhisar Belediyesi tabelasının değiştirilip “Altunhisar Ak Parti Belediyesi”ne dönüştürülebileceğini belirtti.
CHP Niğde İl Genel Meclis üyesi Rasim Yılmaz da dün parkın bulunduğu yere gitti ve tepkisini SÖZCÜ’ye şöyle aktardı:
“Altunhisar gibi Anadolu’nun bağrında nice yiğit yetiştirmiş, PKK ile mücadele de birçok şehit vermiş, güzel bir ilçemize hiçbir isim bulunamamış da ‘AKP Parkı’ adı verilmiş. Ben bir il genel meclis üyesi olarak soruyorum: Başka partiye oy vermiş vatandaşlarımız bu parka gidebilir mi? Gitmek için AKP üyesi olmak şart mı?”