İstanbul Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi ile Tarlabaşı bulvarını birbirine bağlayan ve Taksim Meydanı’na yakın sokaklardan biri olan Kurabiye Sokak’ta 5 katlı bir bina çöktü. Olayla ilgili ilk resmi açıklamayı yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin “Aldığımız ilk bilgiler binada kimsenin bulunmadığı yönünde” dedi.



Olay saat 15:00 sıralarında meydana geldi. Kurabiye Sokak üzerinde bulunan 5 katlı bir bina büyük bir gürültüyle çöktü. Olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Daha sonra söz konusu adrese İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da geldi. Demircan yaptığı ilk açıklamada “Olay yerinde yaralı yok” dedi.

“BİNA BOŞALTILDIKTAN SONRA ÇÖKME OLDU”



Görgü tanıklarının ifadesine göre; bina sağnak yağış başladığında ‘çatırdamaya’ başladı. Binanın zemin katındaki Köfteci Hüseyin’de ve yan binanın giriş katındaki Kallavi Restoran’da oturanlar hemen dışarı çıktı. İçerden çıkanlar sesin nereden geldiği anlamaya çalışılırken yaklaşık 15 dakika içinde saat 14.30 sıralarında bina arka tarafında bulunan otoparka doğru çöktü. 16 numarada bulunan bitişik bina ise hasar aldı. Bir görgü tanığı, “Binadan sesler gelince kapının önündeki insanlara bağırdık. Bina boşaltıldıktan sonra çökme oldu” dedi.

FOTO: Sözcü WhatsApp ihbar hattı


VALİ:  İÇERİDE KİMSE YOK
İstanbul Valisi Vasip Şahin ise “Öğleden sonra iki binadan oluşan blok çökmüş. İlk aldığımız bilgilere göre çökmeden hemen önce herkes ikaz edilerek dışarı çıkarılmış. Yine de ekiplerimiz aramalarını yapacaklar. Temennimiz ölü ya da yaralı olmamasıdır. Bu binalar hepsi tescilli binalar ama burada Tarlabaşı’nda kentsel dönüşümün ne kadar gerekli olduğunu da görüyoruz” diye konuştu.

 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
İtfaiye ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.