Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yasal süreç başlatılmıştır" denilirken, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müfettiş istendi.

Bitlis'te bir şubesi ve Özel Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu bulunan Ensar Vakfı'nda 'gönüllü' olarak görev yaptıkları ileri sürülen öğretmenler M.Ö. ve O.S.'nin, kendi kiraladıkları evlerde kalan kadınlara cinsel istismarda bulundukları ve bazı kişilerle ilişkiye zorladığı iddiaları ortalığı karıştırdı. Bu iddiaların medyada yer alması ve suçlanan kuruluşların yetkililerinin savcılığa başvurusu üzerine adli soruşturma başlatıldı.

VALİLİK: YASAL SÜREÇ BAŞLATILDI

Olayın basına yansımasının ardından Bitlis Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimizde faaliyet gösteren bir vakıfla ilişkilendirilmek sureti ile bazı basın yayın organlarında yer alan haberler incelenmiş olup, iddialara ilişkin Valiliğimize ya da Emniyet Müdürlüğümüze bugüne kadar herhangi bir başvuru olmadığı anlaşılmıştır. Konuyla ilgili yasal süreç başlatılmıştır" denildi.

VAKIF: GÖNÜLLÜLER BİZİ TEMSİL ETMEZ

Ensar Vakfı Bitlis Şube Başkanı Yılmaz Uluç iddiaların asılsız olduğunu ileri sürdü, kadınlara cinsel istismarda bulundukları iddia edilen kişilerle ilgili olarak da "Vakıf gönüllüleri bizi temsil etmez" dedi. Uluç, şunları söyledi:

"Vakfımız ile ilgili iddialar için Cumhuriyet Savcılığına müracaat ettik. Cumhuriyet Savcılığımızda şu an ifadeler alınıyor. Bitlis'te bir şey yapmadık. İddialar iftira ve asılsız. Olayda ismi geçen şahısların vakfımızla hiçbir ilgisi yoktur. Herhangi bir görevleri bulunmamaktadır. Vakıf yönetimimiz 10 kişiden oluşuyor ve ismi geçen M.Ö.'nün bizim yönetimimizle hiç bir alakası yok. Vakfın gönüllüleri bizi temsil etmez."

Bitlis'te bir yurtları bulunduğunu, yasal ya da kayıt dışı hiç bir evleri olmadığını savunan Başkan Uluç, "Kimseye ev tutmamışız. Sadece bir şubemiz var. Orada toplantılarımızı ve vakıf faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bir de kız yurdumuz var. Bu Ensar Vakfı üzerinde oynanan bir oyundur. Biz böyle bir olaya karışmayız. İspat edilirse biz istifa eder gideriz" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz savcılığa suç duyurusunda bulunurken, bakanlıktan müfettiş istediğini ve gerekli incelemenin yapılacağını söyledi.

Bu arada savcılığın başlatılan soruşturmada, cinsel istismara uğradıkları iddia edilen kadınlarla, suçlanan 'gönüllü' öğretmenler M.Ö. ve O.S. ve diğer ilgililerin ifadelerini alacağı belirtildi. DHA