Yürüyüş nedeniyle polis sabah saatlerinde itibaren Taksim ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokaklar çevik kuvvet ekiplerince kapatıldı.
LGBTi880
Cadde üzerinde birçok noktaya TOMA yerleştirildi. Polis, İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda LGTBİ bayrağı ya da tişörtü giyenleri uzaklaşmaları yönünde uyardı. Polis özellikle İmam Adnan ve Mis Sokak'ta bar ve kafelerde toplanan LGBTİ üyelerini çıkartarak uzaklaşmalarını sağladı. Yapılan kontroller sırasında şüpheli görülen bazı kişiler gözaltına alındı.

gbt2880

TÜNEL MEYDANI'NDA MÜDAHALE

Polis, LGBTİ üyelerinin akşam saatlerin Tünel Meydanı'nda açıklama yapmak istedikleri bilgisi üzerine burada güvenlik önlemlerini arttırdı. Saat 17.00 sıralarında aralarında Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Volker Beck ve Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Terry Reintke'nin de bulunduğu yaklaşık 20 kişilik grup açıklama yapmak istedi. Polis grubu önce kalkanlarla ittirerek uzaklaştırdı. Ancak gruptan bazı kişilerin karşı koyması üzerine polis eylemcileri gözaltına aldı.
taksim8803

Gözaltına alınan ve polis aracına bindirilen eylemciler arasında bulunan Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Volker Beck ve Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Terry Reintke kimlik kontrolünün ardından serbest bırakıldı. Milletvekillerinin danışmanı Felix Banasak ile Max Lucks'un ise gözaltında bulunduğu belirtildi.

Ara sokaklarda toplanarak Tünel Meydanı'na çıkmak isteyen bazı kişiler ise polisin müdahalesinin ardından kaçarak uzaklaştı.

KÖŞE KAPMACA YAŞANDI

Polis İstiklal Caddesi'ne çıkan her sokak başına konuşlandırıldı. LBGTİ bireylerinin günlük hayatın akışına karışarak ikili, üçerli gruplar halinde Taksim sokaklarında yürüdüğü eylem sırasında, polisle göstericiler arasında sıkı takip yaşandı. İstiklal caddesi üzerinde çok sayıda sivil ve üniformalı ekip devriye gezdi. Bazı sokaklarda bir araya gelen eylemciler, kafe önlerinde kalabalık oluşturunca işletmeciler polis tarafından uyarıldı. Dışarıdaki sandalye ve masalar kaldırılarak gruplar dağıtıldı. İmam Adnan Sokak üzerinde toplananlara polis biber gazı ile eylemcilere müdahale etti. Eylemciler ara sokaklara kaçarak dağılırken, gazdan etkilenenler nefes almakta güçlük çekti.

gbt8803


CHP BİNASINA DA GÖKKUŞAĞI BAYRAĞI ASILDI

Sabah saatlerinde de Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu İlçe Başkanlığı binasına da Gökkuşağı bayrağı asıldı. İstiklal Caddesi üzerindeki Halkların Demokratik Kongresi (HDK) binası ve İmam Adnan Sokak'taki bir kafeden aşağıya LBGTİ bireylerini temsil eden Gökkuşağı bayrağı asıldı. Polis ekipleri bayrağın indirilmesi konusunda eylemcileri uyardı. Bayrak aşağıya indirildi.