15 Temmuz gecesi FETÖ’nün darbe girişimi sırasında 240 vatandaşımız şehit düştü. Devlet, 15 Temmuz demokrasi şehitlerine sahip çıktı. Şehitlerin yakınlarına maaş bağlandı ve tazminat ödendi. Başbakanlık, “Şimdi bu emanete sahip çıkma zamanı” diyerek demokrasi şehitleri için dayanışma kampanyası başlattı. Kampanyaya destek yağdı. Devlet imkanları ve yardımlarla şehit yakınlarına ikişer ev verildi.

Ağrı’da 3 Eylül’de şehit olan Gökhan Şengül’ün (28) ailesi Afyon’da bu evde yaşıyor. Ağrı’da 3 Eylül’de şehit olan Gökhan Şengül’ün (28) ailesi Afyon’da bu evde yaşıyor.


VATANDAŞLARDAN ÇAĞRI

Vatandaşlar benzer bir kampanyanın vatan şehitleri için de başlatılmasını istedi. PKK terör örgütünün şehit ettiği kahraman polis ve askerlerimizin emanetlerinin unutulmamasını çağrısı yapan vatandaşlar, “Onlar da evlatlarını yokluk içinde büyütüp bu vatan için şehit verdiler. Birçoğu yıkık dökük evlerde, çocuklarının anısıyla yaşıyorlar. Onların da rahat ettirilmesini, şehidin emanetine sahip çıkılmasını istiyoruz” dedi.

 

Mardin’de önceki gün şehit düşen Sedat Yıldız’ın ailesi, taziyeye gelenleri işte bu evde kabul etti. Mardin’de önceki gün şehit düşen Sedat Yıldız’ın ailesi, taziyeye gelenleri işte bu evde kabul etti.


Önceki gün şehit düşen Burak Perçin, bu evde yaşayan babası için 4 ay önce krediyle ev almıştı. Önceki gün şehit düşen Burak Perçin, bu evde yaşayan babası için 4 ay önce krediyle ev almıştı.


İLGİLİ HABERTerör şehitleri kimin şehidi?Terör şehitleri kimin şehidi?