ABD'de her yıl düzenlenen etkinlik geldi çattı. Teknoloji çılgınlarının gelmesini merakla bekledikleri Black Friday için hazırlıklar yapıldı. Peki tam olarak nedir Black Friday?

BLACK FRIDAY NEDİR?


ABD’de, Black Friday Şükran Günü’nden sonra gelen ilk cuma günüdür. Mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar. Bugün beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. Black Friday resmi bir tatil sayılmaz. Kanada ve İngiltere’de de Black Friday günü vardır, ve Amazon gibi internet üzerinden iş yapan çeşitli şirketler de indirimli satış yaparlar. Son yedi yıl içinde, bu günde indirim yapan şirketlerin kârları sürekli artmıştır.

black friday ile ilgili görsel sonucuBu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia’da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır. Walmart gibi ünlü mağazalar her yıl, kapılarını müşterilerine daha erken açmaktadırlar, ve işçilerin mesaisi daha yoğun geçmektedir.

İLGİLİ HABERAraba alacaklar dikkat: Otomobilde ÖTV değişecek mi? Araba fiyatları değişecek mi?Araba alacaklar dikkat: Otomobilde ÖTV değişecek mi? Araba fiyatları değişecek mi?