AKP'nin kuruluşundaki 4 önemli isimden biri olan, yıllarca TBMM Başkanlığı ve Başbakan yardımcılığı yapan Bülent Arınç, muhalif çıkışlarının ardından kenara itildi. Önce Melih Gökçek ile "Parsel parsel tartışmasına" giren, sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dolmabahçe mutabakatından haberi olduğunu açıklayan Bülent Arınç, ağabeyinin cenazesinde bile yalnız kaldı.

ANKARA-SÖZCÜ

FOTO:depophotos - O zamanlar henüz "üç çocuk tavsiyesinde" bulunmuyordu ama gelin ve damadı ilk tebrik eden Recep Tayyip Erdoğan olmuştu. (Bülent Arınç'ın kızı Ayşenur 2002 yılında hayatını Ekrem Yeter ile birleştirmişti.)


Arınç, 2002 yılında kızı Ayşenur Arınç Yeter'i evlendirmiş, düğüne Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül başta olmak üzere çok sayıda davetli katılmıştı.  6 yıl önce de 18 Nisan 2010’da Bülent Arınç Başbakan yardımcısıyken dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve tüm kabine üyelerinin şahitliğinde, Rixos otelde oğlunu evlendirmiş, AKP milletvekilleri, bürokrasi ve diğer konuklar salona sığmamıştı.

FOTO:DHA - Cenazeye CHP lideri Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi.

DOĞALGAZ ÇELENGİ


Şimdi ise ağabeyinin cenazesine ne Erdoğan ne Davutoğlu ne de tek bir bakan katıldı. Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve AKP'den çelenk bile gelmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan taziye telefonu ile yetindi. Arınç’ın ağabeyi için taziye çelengini ise, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği gönderdi. Cenazede Arınç’ın yanında sadece üç eski AKP’li Bakan Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Beşir Atalay ile AKP Genel Başkan yardımcısı Manisa milletvekili Selçuk Özdağ ve MHP’li Manisa Belediye Başkanı vardı.

FOTO:depophotos - Arınç'ın kızının düğününe Erdoğan ve Gül eşleriyle katılmıştı.

DÜĞÜN BÖYLEYDİ…


Bülent Arınç'ın kızı Ayşenur Arınç Yeter 2002 yılında evlendiğinde 'mutluluk karesine' Abdullah Güle ile Recep Tayyip Erdoğan da maaile girmişti. Arınç, Başbakan Yardımcısı olduğu 18 Nisan 2010’da da oğlu Ahmet Mücahit Arınç’ı, Rixos Grand Ankara Oteli'nde düzenlenen  törenle Kübra Yeliz Asker ile evlendirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kıydığı nikahta çiftin şahitliklerini, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı. Törene, Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Bakanlar Kurulunun tüm üyeleri, milletvekilleri ile belediye başkanları, yargı mensupları ve bürokratlar da katıldı.

FOTO:SÖZCÜ - Bülent Arınç'ın abisinin cenazesine AKP’li bakanlardan Beşir Atalay, Hüseyin Çelik ve Sadullah Ergin katıldı.

CENAZE İSE BÖYLE


Arınç'ın hayatını kaybeden 78 yaşındaki ağabeyi Yıldıray Arınç, dün Manisa'da son yolculuğuna uğurlandı. Arınç'ın ağabeyinin cenazesine eski AKP’li bakanlardan Beşir Atalay, Hüseyin Çelik ve Sadullah Ergin katıldı. Erdoğan ve Gül ile, hükümetten tek bir Bakan yer almadı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AKP Genel Başkan yardımcısı Manisa milletvekili Selçuk Özdağ ile MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve vatandaşlar cenazede bulundu. Arınç'ın cenazesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği  çelenk gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun ise çelenk  göndermediği görüldü.