Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Aylin Kotil, Mumay'ın asayiş şube ekiplerince gözaltına alınıp götürüldüğünü söyledi.



Hürriyet gazetesinin eski Dijital Medya Grup Koordinatörü, gazeteci Bülent Mumay, önceki gün yaptığı açıklamada gözaltı listesinde olduğunu arkadaşlarından öğrendiğini, neyle suçlandığını bilmediğini belirtirken, gözaltına alınmadan önce, 'Yarın savcılığa gideceğim' demişti.

12QP1221PQ21PQ

AVUKATINDAN AÇIKLAMA


DHA'nın haberine göre Mumay'ın avukatı Levent Aydaş bu sabah İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde bir basın açıklaması yaptı. Aydaş açıklamasında, "Öğrendiğimiz kadar, Mumay'ın FETÖ/PDY yapılanmasına destek ve darbe yanlısı olmakla suçlandığını düşünüyoruz" dedi. Mumay'ın da aslında bu yapılanmanın mağduru olduğunu dile getiren Aydaş, "Biz hazırladığımız yazılı savunmada, kendisinin aslında en fazla bu yapılanmayla mücadele eden, bu örgütün mağdurlarından biri olduğunu belirttik ve gerek yaptığı haberleri ve sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımları tevsik eden (belgelenen) haberleri de savcılığa sunduk. Ayrıca uluslararası gazetecilik örgütleri açısından da ulusal basın açısından da ne denli önemli bir kişi olduğunu ve hiçbir şekilde bu örgütle bağlantısının olamayacağını anlattık" diye konuştu.

Mumay henüz savcı tarafından ifadesi alınmadı.

İLGİLİ HABERNazlı Ilıcak yakalandıNazlı Ilıcak yakalandı


İLGİLİ HABERSon dakika haberi: İşte gözaltına alınacak gazetecilerin isimleriSon dakika haberi: İşte gözaltına alınacak gazetecilerin isimleri