Sevgili okurlar... Bugün sizlere bazı konularda açıklama yapmak gereğini hissettik...
Kamuoyunda “Havuz medyası” diye adlandırılan grubun Saray’a en yakın gazetesi SABAH, bir süredir SÖZCÜ’yü hedef alan yayınlarıyla utanmazca iftiralarda bulunmaya başladı.
Sabah, basın dünyasında, haberlerine hiç güvenilmeyen taraflı bir gazetedir. Her olayı Saray’ın gözüyle görür ve iktidarı şakşaklayan gazetelerin başında gelir. Üstelik, beyan ettiği tiraj da balondur. 80-90 bin civarındaki günlük satışını şişirerek 300 bin gösterir!
İddia ediyoruz:
Bağımsız bir anket kuruluşuna, Türkiye genelinde bir anket yaptıralım. Eğer Sabah Gazetesi, Türkiye’nin en güvenilir gazetesi çıkarsa, bizler SÖZCÜ Gazetesi mensupları olarak kalemlerimizi kırar, bu mesleği bırakırız.
Kaybederse karşı taraf da aynı şeyi yapıp bu mesleği bırakabilir mi?
“Hodri meydan” diyoruz. Fakat onların bu yürekliliği göstermeleri mümkün değildir!

*  *  *

İftiracı Sabah, internet sitesindeki yayınlarında SÖZCÜ’nün satışına dil uzatıyor ve tirajının doğru olmadığını iddia ediyor! Kişi herkesi kendisi gibi bilirmiş ya... Bunlar da öyle... Gülünç oluyorlar!
Yine iddia ediyoruz:
SÖZCÜ, Türkiye’de satışı en doğru olan bir-iki gazeteden biridir ve günlük baskısı 340 bin adet, net satışı 285 bin dolayındadır. Bedava dağıtıldığı yer yoktur. Dağıtım şirketindeki kayıtlar yüzde yüz doğrudur.
Sabah Gazetesi’nin ise büyük bir bölümü yandaşlara bedava dağıtılır ve bunlar tiraja eklenerek reklam sahipleri kandırılır!

*  *  *

Başka bir konu daha var sevgili okurlar...
Bu iftiracılar, SÖZCÜ’yü ve sahibini, Fethullah Gülen Cemaati ile ilişkilendirme çabasındalar. Boş, yalan, ahlâksız bir iddia!
Arşivler ortada... Fethullah Gülen’e en ciddi muhalefeti yapan bu gazetedir, en sert yorumları yazan SÖZCÜ yazarlarıdır. 
Bunların utanmaları da yok!
Sabah Grubu’nun hayasız saldırıları üzerine okurlarımıza bu açıklamayı yapmak ve kamuoyunu bilgilendirmek gereğini duyduk. 
Saygılarımızla. SÖZCÜ