Halen Kemal Madenoğlu'nun yürüttüğü Başbakanlık Müsteşarlığı'na, Vali Muammer Erol'un atanacağı kulislere yansıdı.  Halen Konya Valisi olan Erol, kamuoyu gündemine bir önceki görevi olan Elazığ Valiliği döneminde yaptığı açıklamalarla taşınmıştı.

"MİLLET ONE MINUTE DİYEN BAŞBAKAN İSTİYOR" DEMİŞ, TEPKİ ALMIŞTI

Erol, 2010 yılında Elazığ Valisi olarak görev yaparken dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek, "millet one minute diyen bir Başbakan istiyor" demişti.

Muammer Erol, o dönemde Elazığ Genç İşadamları Derneği'nin toplantısında yaptığı konuşmada aynen şöyle konuşmuştu; “Milletimizin sağduyusu dediki, ‘ben kavga gürültü istemiyorum, ben adam gibi idare edilmek istiyorum. Gidip de Amerika devlet başkanının karşısında bir milyon için hazır duran bir başbakan istemiyorum. Ben, ‘one minute' diyen bir başbakan istiyorum.' Bütün bunların başında istikrar var, sağduyu var”.

Foto: DHA Foto: DHA


OSMANLI'YI ÖVMÜŞTÜ

Vali Erol aynı konuşmada, Osmanlı dönemine de atıfta bulunarak, "tüm dünyanın o döneme ihtiyacı olduğunu" söylemişti. Vali, Osmanlı konusunda da şöyle demişti; "Dünyanın, bu milletin tarihte yaşadığı ve yaşattığı güzelliklere bir kez daha yaşamaya ihtiyacı var. Biz imansız, ihlassız övündüğümüz değerler olmazsa, bir zenginlikle hiçbir yere gidemeyiz. Hiçbir şey de elde edemeyiz." demişti.

CEMAAT OKULLARINI DA ÖVMÜŞTÜ

Vali, AKP'nin Fethullah Gülen cemaati ile yakın işbirliği içinde olduğu o dönemde, Cemaatin tüm dünyada kurduğu okulları, o okullarda eğitim veren öğretmenleri de övmüştu. Öğretmenlerin Afrika'ya, dünyanın pek çok yerine çalışmaya gittiklerine dikkat çeken Erol, " O öğretmen arkadaşlarımız niye gittiler? Zengin olmaya mı gittiler? Para kazanmaya mı gittiler? Hayır. Sadece, ‘Rızai ilahiye sebep olacak bir amelimiz olabilir mi?’ diye gittiler."