Türkiye'nin hafızasında maalesef bu tür olay çok. Kadının neredeyse seyahat özgürlüğü hakkı kalmadı. Türkiye'nin bir an önce kadınların can ve seyahat güvenliğini sağlayacak önlemleri almaya başlamalı. İşte yakın dönemde Türkiye'nin gündemine damga vuran utanç verici olaylar:

EVİNE DÖNÜYORDU ÖLDÜRÜLDÜ

Mersin'in Tarsus ilçesinde cinayetin yaşandığı 11 Şubat 2015 tarihinde Özgecan Aslan, okuldan çıktıktan sonra Tarsus'ta bir alışveriş merkezinde arkadaşıyla birlikteydi. Alışveriş merkezinde arkadaşından ayrıldı ve ikamet ettiği Mersin'e gitmek için şehirlerarası sefer yapan minibüse bindi. Özgecan'ın bindiği minibüsün şoförü Suphi Altındöken Özgecan'a cinsel tacizde bulunmaya çalıştı daha sonra genç kızı öldürdü. Özgecan'ın ardından Türkiye'de büyük bir sosyal patlama yaşandı. Geçen haftalarda müebbet hapse çarptırılan Özgecan'ın katili Suphi Altındöken cezaevinde başka bir mahkum tarafından öldürüldü.

YOLDA YÜRÜYEN KIZA TECAVÜZ ETTİ 65 TL'SİNİ ALDI

Trafik kazalarıyla gündemden düşmeyen Kadıköy Bağdat Caddesi 26 Ocak 2016 tarihinde yolda yürüyen bir genç kıza tecavüz edildi. İstanbul’un en kalabalık semtlerinden olan bölgede eli bıçaklı saldırgan, üniversiteli genç kıza bir apartmanın arka bahçesinde tecavüz etti. Saldırgan, polisin Pendik'te yaptığı operasyonla yakalandı. Servis şoförü olduğu öğrenilen şüphelinin poliste verdiği ifadesinde "Şeytana uydum" dediği öğrenildi. Tecavüzcü genç kızın çantasındaki 65 TL ve cep telefonunu almıştı.

NİŞANLISININ YANINDA DEHŞETİ YAŞADI

İzmir'in Buca ilçesinde 11 Nisan 2014'te H.Ç. ve kız arkadaşı R.F, otomobilleriyle gittikleri ormanlık alanda üç kişinin saldırısına uğradı. Saldırganlar H.Ç'yi ormanlık alanda yüzüstü yatırıp etkisiz hale getirdikten sonra otomobildeki R.F'ye silah zoruyla tecavüz etti.

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜSTE MASTÜRBASYON SKANDALI

Muğla-İstanbul seferini yapan otobüste muavin, feribotta yolcular çay içmeye indiği sırada otobüste tek kalan Ç.D'nin yanına gelerek mastürbasyon yaptı. Otobüsün ait olduğu Metro Turizm olayı doğruladı. Ve muavin hakkında hukuki işlem başlatılacağını belirtti.



HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRÜ TECAVÜZ ETTİ!

Geçtiğimiz Eylül ayında yaşanan korkunç olayda ise, İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencisi Yemen asıllı S.G., Çamlıca’daki kız yurdunda dönmek için Üsküdar’dan halk otobüsüne bindi. S.G.’nin iddiasına göre, içinde kendisinden başka yolcu bulunmayan otobüs, bir süre sonra güzergâh değiştirdi. Ardından da şoför otobüsü durdurup, elindeki bıçakla tehdit ederek üniversiteli kıza arka koltukta tecavüz etti. Yemenli öğrenci, olayın ardından bilmediği bir yerde otobüsten inmeyi başardığını ve arkadaşlarına haber verdiğini öne sürdü. Polis, genç kızın şikâyetçi olmasından bir gün sonra halk otobüsü şoförü 48 yaşındaki A.K.’yı yakaladı. Hırsızlıktan sabıkası olduğu belirlenen A.K. ise sevk edildiği savcılıkta, genç kadınla kendi rızasıyla birlikte olduğunu iddia etti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

KISA ŞORT DAYAĞI

Beşiktaş kadın voleybol takımı alt yapı oyuncusu 19 yaşındaki Nurcan İbrahimoğlu, 2011 yılında antrenman çıkışı basketbol şortu ile otobüse binmiş, erkek yolculardan biri İbrahimoğlu’nun yanından geçerken önce uzattığı ayaklarına vurmuş, ardından da “Bu otobüste çıplak bacaklarını uzatarak oturamazsın. Terbiyesiz” diye bağırmıştı. Genç kızın “Asıl terbiyesiz sizsiniz” demesi üzerine sinirlenen adam, genç kıza yumruk atarak dudağını patlatmıştı.

SOSYAL MEDYA LANETLEDİ

 

Twitter1

Twitter2