Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki  Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasının kalkışması sırasında, çok sayıda şiddet olayı yaşandı. Meydana gelen olaylar arasında,  Fatih Hacıkadın Mihtişah Camisi'nde meydana geldi. Camiye giden bir kişi,  din görevlisi Adem Tunaoğlu'na palayla saldırdı.

 

 

Tunaoğlu yaralanırken, polis emeklisi Nihat A., saldırgana engel olmak istedi. Ancak palalı saldırgan Nihat A.'yı da başından yaralandı. Saldırgan kaçarken din görevlisi ve emekli polis hastaneye sevk edildi.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


ATMACA TİMLERİ YAKALANDI

Saldırının ardından İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Cinayet Masası ekiplerince yapılan çalışmalarda saldırganın 45 yaşındaki Zeki T., olduğu anlaşıldı. Cinayet Masası bünyesinde görev yapan Atmaca Timleri, daha önce de 3 ayrı suç kaydı bulunan Zeki T.'yi Çorlu'da gözaltına aldı. Yakalanan şüpheli, Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


'SARHOŞTUM'

Emniyet'teki ifadesinde "Sarhoştum, bir şey hatırlamıyorum" diyen Zeki T.'nin ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU