Ülke TV'de Turgay Güler'in sunduğu "En Sıradışı" programında konuşan Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Hasan Öztürk, ‘Türkiye Türklerindir’ sözünü eleştirerek, "Türkiye Türklerindir diyen adamlara şunu söylüyorum. Türkiye 'Yürekli Padişah' hikaye kitabını yazan Cahit Zarifoğlu'nundur. Mihriban şiirini yazan Abdurrahim Karakoç'undur. Dolayısıyla öyle bir “kelle” koyup, Mustafa Kemal'in siluetini koyup altına da Türkiye Türklerindir yazanların değil kardeşim" dedi.


CHP’DEN TEPKİ


Öztürk’ün Atatürk için ‘kelle’ ifadesini kullanmasına ilk tepki CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’dan geldi. Özkan “Ülke TV'deki yandaş korosundan Hasan Öztürk, Atatürk'e hakaret etti. Böyle utanmazlık bir ilk” dedi. Sosyal medya kullanıcıları ise “Atatürk'e kelle diyen Hasan Öztürk'e soruşturma açacak bir cumhuriyet savcısı var mı?” diye sordu.


Öztürk de Twitter hesabından “Konuyu bağlamından koparmayın efendiler!” diye yazdı ve “İstismarcılara duyurulur. Türkiye Türklerindir deyip Türklüğün ruhuna hakaret edenlere verilen cevabı istismar etmek hangi aklın ürünüdür” dedi.