TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, darbeciler tarafından helikopterlerle bombalanmış, harabe haline gelmiş TBMM koridorlarında, SÖZCÜ'ye konuştu. Yaşananları "sapıklık ve sapkınlık" olarak nitelendiren Çiçek, "inşallah bu sapıklık ve sapkınlık bir daha olmaz. 21. yüzyılda bu türlü çağ dışı yöntemlere itibar etmemek gerekir" dedi.

İşgal döneminde böyle bir "rezalet yaşanmadığına" vurgu yapan Çiçek, "işgal döneminde bile böyle bir sapkınlık olmadı. İnşallah bunlardan gerekli dersleri hep beraber çıkarırız" dedi. Ülkenin, bu "sapıklık ve sapkınlığa karşı", iktidarıyla, muhalefetiyle, medyasıyla birlikte mücadele ettiğine de dikkat çeken Çiçek, "Özellikle milletimiz çok onurlu bir duruş sergilemiştir. İnşallah bundan sonra birbirimizin kıymetini iyi bilir, farklılıklarımızı dostluklarımızla kapatır, birlik ve beraberlik içinde ortak bir gelecek kurabiliriz."

YALÇIN AKDOĞAN; "BU MECLİS DIŞ DÜŞMANLARDAN BİLE BÖYLE HAİNLİK GÖRMEDİ"

Eski Başbakan Yardımcısı, AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ise, TBMM bahçesinde Sözcü'ye yaptığı açıklamada, "bu Meclis Gazi Meclis'tir. Bunu da atlatır" dedi. İşgal döneminde bile Meclis'in "böyle hainlik görmediğine" vurgu yapan Akdoğan, "dış düşmanlar bile Meclis'i bombalamıştı. Bunlar iç düşmanlar ve ne kadar hain olduklarını, Türkiye düşmanı olduklarını tescil etmiş oldular"