Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekât başlatıldı. Operasyon kapsamında Türk tankları sınırı geçerek Cerablus'a doğru ilerlemeye başladı. Operasyonda kara gücünü ise Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri oluşturuyor.

FOTO: ÖSO'daki Arap kökenli askerler kırmızı bant taktı. FOTO: ÖSO'daki Arap kökenli askerler kırmızı bant taktı.


ÖSO birlikleri sınırı geçen TSK tanklarını yolda karşıladı. Askerlerin kollarında yer alan 'kırmızı' ve 'mavi' bantlar da dikkat çekti. 'Kırmızı' bantları ÖSO içindeki Arap kökenli muhaliflerin, 'mavi' bantları ise Türkmen birliklerine mensup olanların taktığı öğrenildi.

Cerablus'a yönelik operasyonda sınırı geçen TSK tanklarını ilk olarak 'mavi bantlı' Türkmen kuvvetleri karşıladı. Cerablus'a yönelik operasyonda sınırı geçen TSK tanklarını ilk olarak 'mavi bantlı' Türkmen kuvvetleri karşıladı.

BANTLARIN SIRRI


Bantların Arap ve Türkmen kuvvetlerin 'birbirlerini tanımaları ve olası bir dost ateşine maruz kalmamaları için takıldıkları öğrenildi.  ÖSO'dan yapılan açıklamada, "Özgür Suriye Ordusu, Cerablus'u özgürleştirmek için harekete geçti" denildi.

 

YARALANAN ÖSO ASKERLERİ GAZİANTEP'TE

Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD’den temizlenmesi amacıyla başlatılan 'Fırat Kalkanı' harekatında yaralanan 3 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askeri, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne getirildi. Vücudunun değişik yerlerinden yaralanan ÖSO askerleri tedavi altına alındı.

ÖSO'daki Arap kökenli askerler kırmızı bant taktı. ÖSO'daki Arap kökenli askerler kırmızı bant taktı.


ÖSO'ya katılan gruplar arasında, "Feylak'uş Şam, Sultan Murad Tugayı, Zengi Tugayı ve Hamza Tugayı" bulunuyor. ÖSO çatısı altında Cerablus'a ilerleyen muhaliflerin sayısının 2 bin olduğu belirtiliyor.

İLGİLİ HABERFotoğraflarla Fırat Kalkanı operasyonuFotoğraflarla Fırat Kalkanı operasyonu