Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeminde yeni anayasa çalışmaları vardı."Biz elinde sopa olan devlet istemiyoruz" diyen Kılıçdaroğlu "Anayasa Komisyonu'nun adı, Türkiye'yi darbe hukukundan arındınma komisyonu olmalı. Uzlaşma komisyonu ifadesine karşıyız" dedi.

"SAYDAM DEVLET ÇAĞRISI"


Kılıçdaroğlu "Halkı düşünen devlet aynı zamanda şeffaf devlet demektir" diyerek şeffaf ve saydam devlet çağrısı yaptı. Davutoğlu'na seslenen CHP lideri "Saydam devlet istiyorsanız bizim gönlümüz açık" diye konuştu.

ERDOĞAN'A ELEŞTİRİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da eleştiren Kılıçdaroğlu "Devletin saydamlığı devlete itibar kazandırır. Ekvador'da korumalar oradaki vekilleri dövdüler. İmajımıza bu kadar zarar veren bir Cumhurbaşkanı olmamıştır" dedi.

"KADDAFİ'DEN ALDIĞIN PARA..."


Kılıçdaroğlu, "saydam devlet" eleştirisi kapsamında; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde  Libya'nın devrik lideri Muhammed “Kaddafi’den aldığı 250 bin dolarlık İnsan Hakları Ödülü’ne de göndermede bulundu.

Kılıçdaroğlu "Gittin Kaddafi'den 250 bin dolar aldın.Nereye harcadın? Meçhul..." diye konuştu.

BARAJ ÇAĞRISI


Yeni anayasa çalışmaları konusunda seçim barajının da gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu "Milli iradeye neden yüzde 10 barajı getiriyorsunuz, barajı kaldıralım" diye seslendi. Kılıçdaroğlu'nun bir başka çağrısı ise "Yargı bağımsızlığı" konusunda oldu.

"4.GÜÇ MEDYA..."


Kılıçdaroğlu, yargı bağımsızlığının yanı sıra basın özgürlüğü için de çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu "Doğru haber yaptı diye gazeteciler hapse atılıyor. Sayın Davutoğlu'na çağrı yapıyorum. 4. güç olarak medyayı Anayasa'ya ekleyelim" dedi.