CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selin Sayek Böke öncülüğünde, ekonomik kayıpları gidermek üzere ve yerelden çözüm üretmek amacıyla, Akdeniz Bölgesi'ndeki 14 CHP'li belediye başkanıyla 'CHP Ortak Akıl Buluşmaları' düzenlenecek. 'Rusya Krizi'nin ekonomik etkilerine karşı yerelde çözümler' konulu CHP Ortak Akıl Buluşmaları'nın ilk toplantısı Hatay'ın Arsuz İlçesi'nde yapılacak.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, 'CHP Ortak Akıl Buluşmaları'nın CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke öncülüğünde gerçekleşeceği belirtildi. Açıklamada ayrıca, buluşmaların amacının AK Parti iktidarının dış politikasının sonucunda ortaya çıkan ekonomik kayıpları gidermek ve yerelden çözüm üretmek olduğu bildirildi. Turizm sektörünün dış politikaya feda edildiği ve Rusya ile ilişkilerin turizm sektörünü olumsuz yönde etkilediği savunulan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Özellikle 7 Haziran öncesinden beri CHP vatandaşa dokunan, halkın sorularına doğrudan somut çözüm üreten bir siyaset izliyor. Bugün gerçekleştirilecek ve CHP'li yerel yöneticileri bir araya getirecek 'CHP Ortak Akıl Buluşması' bu siyasi yaklaşımın bir devamı olarak Rusya krizinin ekonomik etkilerine karşı somut çözümler ortaya koymak üzere çalışacak. AKP'nin sorun üreten siyasetine karşı siyaseti gerçek işlevine döndürmek, vatandaşın sorunlarına çare üreten bir yapıya kavuşturmak için her zamanki gibi çalışmaya devam edeceğiz"

 

 

 

 

 

 

 

DHA