Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yarın Ankara’da düzenleyeceği ‘Büyük Yürüyüş’ ile kutlayacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı yürüyüş saat 18.30’da Kızılay’dan başlayacak ve Anıtkabir’de Ata’nın huzurunda son bulacak. Kılıçdaroğlu, Anıtkabir girişinde bir konuşma yapacak. Büyük Yürüyüş’e binlerce partilinin yanı sıra, sendikalar, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarından da geniş katılım olması bekleniyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda yapılacak Büyük Yürüyüş ile ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetin temelinin atıldığı 30 Ağustos Zaferini de Taksim, Gündoğdu ve Anafartalar’da olduğu gibi ‘Büyük Buluşma’ coşkusuyla Ankara’da kutlayacağız. Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleştirilecek bir ‘Büyük Yürüyüş’ ile Anıtkabir’e gideceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğine yönelik terör saldırılarını da kınayacağımız yürüyüşümüze tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.

SADECE TÜRK BAYRAĞI VE ATATÜRK POSTERİ


Bingöl, Büyük Yürüyüş’e siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm vatandaşların davetli olduğunu belirterek, yürüyüş boyunca sadece Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşınacağı vurgulandı.

İSTANBUL’DA TÜNEL’DEN TAKSİM’E


İstanbul’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bazı sivil toplum kuruluşları Tünel’den Taksim’e bir yürüyüş gerçekleştirecek. Atatürkçü Düşünce Derneği Avcılar, Bağcılar, Kağıthane ve Pendik Şubeleri, Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul Şubeleri, Eğitim-İş 3 ve 4 Nolu Şubeler, 68liler Birliği Vakfı, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği’nin katılacağı yürüyüş saat 18.00’de başlayacak.