Son yıllarda ardı ardına yaşanan kanlı terör saldırıları sonrası eleştiri oklarının çevrildiği Milli İstihbarat Teşkilatı'nı  (MİT) CHP'li gençler 'gazetelerle' protesto etti.

FOTO:Cihan - CHP'li gençler MİT'e bugün gazeteleri yolladı.


CHP Manisa Gençlik Kolları üyeleri, Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ulusal yayın yapan gazetelerin bugünkü nüshalarını kargoyla yolladı. Konu hakkında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay, dün İstanbul Sultanahmet Meydanı’ndaki canlı bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenlere taziyede bulundu, yaralılara acil şifa diledi.

CHP olarak, tarihten gelen bilgi ve birikimleriyle AKP’yi defalarca uyarmalarına rağmen AKP iktidarının, "ben bilirim" anlayışı ve kimseye kulak asmayan tutumunun Türkiye’yi falekate sürüklediğini savunan Toru istihbarat zaafiyeti iddialarına ilişkin böyle bir protestoya gittiklerini anlattı.

Canlı bombaların kimlikleri tespit edildiği halde yakalanmadığını ve en son dün Sultanahmet’te canların yandığını söyleyen CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Durbay, “MİT, tıpkı Suruç’ta, Ankara’da olduğu gibi Sultanahmet saldırısında da takibindeki canlı bombaları gözden kaçırmıştır. Bu kadar insan ölmüş ve yaralanmışken hiçbir yetkilinin görevden alınmaması ve istifa etmemesi ayrı bir utanç olmuştur. Bütün bu katliamlar yaşanırken yetkililer, failleri yakalamak yerine 28 yaşındaki bir gençle, eski İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka ile uğraşmayı görev edinmiştir. Görevi yetkili kurumları bilgilendirmek ve önceden haber vermek olan MİT’e yardımcı olmak maksadıyla Türkiye’de olan biten haberleri gönderme görevini üstlendik. Umuyoruz ki bu yaşadığımız son acı olur.” dedi.

Basın açıklamasının ardından Gülşah Durbay ve yönetim kurulu üyeleri, postaneye giderek, ulusal yayın yapan gazetelerin bugünkü nüshalarını kargoyla MİT’e yolladı. (Cihan)