Yalova'da partisinin il başkanlığında basın toplantısı yapan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi, yanıtlaması için kendisine sorular yöneltti. Davutoğlu'na, görevi sona ermeden bir hafta önce kendisine 108 personel tahsis edip etmediğini soran İnce, "317 milletvekili çıkararak birinci parti oldunuz. Başbakan oldunuz. 317 milletvekiliyle bir saraylıya dik duramadınız ve sizi oradan alaşağı etti, kenara attı. Haktan, hukuktan, yetimin hakkından bahsediyorsun. Görevden ayrılmadan son bir hafta içerisinde kendine kaç araç tahsis ettin? Soru 2: 34 araç kendine tahsis ettiğin doğru mu? Soru 3: Sayın Davutloğlu son bir hafta içerisinde azledileceğini öğrenince kendine sekreter, şoför, koruma kaç personel tahsis ettin? 108 personel tahsis etiğin doğru mudur? 34 araçla 108 personelle devlet yönetilir. Sen kimsin ki bu kadar personeli, bu kadar aracı kendine tahsis ediyorsun? Soruyorum tekrar. Bunlar doğru mudur? Bir sorum daha var Davutoğlu'na. Son bir hafta içinde başbakanlık yapanların korunmasına dair genelgeyi değiştirerek, 'Son 10 yılda başbakanlık yapanlar' diye sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın ve kendinin korunmasını gündeme getirdin mi? Böyle bir genelge yayınladın mı? Davutoğlu'na son sorum da şu: Ey Davutoğlu, son bir hafta içerisinde örtülü ödenekten kaç para kullandın? Son bir hafta içinde örtülü ödenekten 200 trilyon lira kullandığın doğru mudur? Soruyorum. Hani yetimin hakkını savunurdunuz siz ? Hani fakir fukaradan yanaydınız siz ? Saltanat mı kuruyorsunuz siz? Yalova'dan Davutoğlu'na sesleniyorum. Sana tahsis edilen personel sayısını açıkla. Bana açıklatmak zorunda bırakma. Sana tahsis edilen araç sayısını açıkla. Örtülü ödenek bu milletin parasıdır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var? Bunları açıkla" dedi.

 

 

KURTULMUŞ'U DA ELEŞTİRDİ

Basın açıklamasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u da ağır bir dille eleştiren Muharrem İnce, Kurtulmuş'a, "Halkın sesiydin, şimdi Recep Tayyip Erdoğan'ın sesi oldun" dedi. İnce, "Şimdi gelelim başbakan yardımcısına. Hangisi derseniz Türkiye batmış Numan Kurtulmuş var ya, ona. Sen nasıl profesörsün ki, sen nasıl hoca olmuşsun ki, bu ülkenin tarihini doğru düzgün bilmezsin. Utanmadan, sıkılmadan, cumhuriyet tarihine zulüm diyor. Osmanlı ilk kez 1699'da Karlofça ile birlikte toprak kaybetti. Ne zamana kadar biliyor musunuz, 30 Ağustos 1922'ye kadar. Mustafa Kemal Paşa'ya kadar. 1699, 1922. 223 yıl. Osmanlı 223 yıl sürekli toprak kaybetti. İlk kez toprak kaybetme durdu. 30 Ağustos 1922'de ilk kez toprak kazandık. 223 yılda sürekli kaybeden Osmanlı, 30 Ağustos 1922'de ilk kez toprak kazandı ve cumhuriyet 2 kez daha toprak kazandı. Hatay'ı kazandı, Kıbrıs'ı kazandı" dedi.

Basın açıklamasında, "Bunun bir partisi vardı bir zamanlar. HAS Parti. Halkın Sesi Partisi'ydi. Halkın sesiydi, Recep'in sesi oldu." diyen Muharrem İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

[caption id="attachment_1293601" align="aligncenter" width="880"]FOTO: DHA FOTO: DHA[/caption]

"Omurgasız insanlar bunlar. ‘Bizim en büyük sıkıntımız aramızdaki sinsi ve gizli AKP'lilerdir' bunu diyen kim biliyor musunuz, Numan Kurtulmuş. ‘Bunlar kibrit kuleleridir' AKP'lileri kastederek. Bunu söyleyen Numan Kurtulmuş'tur. Kanal İstanbul'u bırak, GAP'a gel GAP'a diyen Numan Kurutulmuş. AKP'ye ‘Adaletsiz Kalkınma Partisi' diyen Numan Kurtulmuştur. ‘Harun olmaya geldiler Karun oldular' diyen Numan Kurtulmuştur. Hatta bir sözü var çok ilginç, ‘bu zadegan' diyor. Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek. 2023'e kadar iktidarda kalırsa emin olun ki terzilerin, bakkalların, manavların AVM'lerin önünde dilendiğini göreceğiz' diyor. Bu zadegan diyor 2023'e kadar iktidarda kalırsa, Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukluk arkadaşı, mahalleden arkadaşı, belediyeden arkadaşı ve şoförlerinden başka hiç kimse milletvekili olamayacak diyor. Bunlar yağmur sularını bile satacak diyor. Bunları söyleyen bir adam cumhuriyete, Atatürk'e laf söylüyor. Hadi oradan, haddini bil. Önceli omurgalı ol. Tükürdüğünü yalama önce. 'Halkın sesiyim' diyordun, Recep Tayyip Erdoğan'ın sesi oldun. Önce kimin, neyin sesi olacağına karar vereceksin."

Açıklamasında, Türkiye'de siyasilerin önemli bir kesiminin rehine olduğunu belirten İnce, "Reza Zarraf bildiklerini Amerikan mahkemelerine anlattı. Şunlar, şunlar, şunlar dedi. Şimdi İsrail de istediğini alacak bizden, Amerika da alacak, Ermenistan da, Yunanistan da, herkes istediğini alacak. Neden? 'Beyefendilerin çıkarlarına zarar gelmesin 'diye. Rehinedir bugün Türkiye'de siyasilerin önemli bir kesimi. Yoksa biz barış içinde olmak isteriz, komşularımızla uyum içerisinde olmak isteriz ama ne yazık ki böyle değil" şeklinde konuştu.  DHA