KADIKÖY’de lüks bir balık restoranın önünde bir valenin tabancayla vurularak öldürülmesiyle ilgili 8 kişi polis tarafından yakalandı. Şüphelilerden ikisinin Sultangazi'de işlenen bir cinayetin daha failleri olduğu ortaya çıktı.

KAPININ ÖNÜNDE DURAN VALE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ 
Kadıköy, Kuşdili Caddesi'nde, 27 Ocak 2016 tarihinde bir balık restoranın önüne gelen silahlı şahıslar rastgele ateş açmışlardı. Açılan ateş sonucu kapıda vale olarak çalıştığı öğrenilen Esat Özbalık başından vurularak hayatını kaybetmişti.

HİSSE DEVRİ ANLAŞMAZLIĞI YÜZÜNDEN OLMUŞ 
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada, olayla ilgisi olduğu belirlenen Tekin A., Emre A., Yılmaz A. Süleyman E., Savaş Ş., Özcan P., Yakup K. ve Cemil T.’yi gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında gözaltındaki şüphelilerden Tekin A.’nın balık restoranının hisseleri yüzünden ortağı ile anlaşmazlığa düştüğü bu nedenle işyerini kurşunlamaları için diğer şüphelileri azmettirdiği belirlendi.

BİR CİNAYETLERİ DAHA ORTAYA ÇIKTI

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada şüpheliler arasında bulunan Cemil T. ve Özcan P.’nin 6 Ocak 2016 tarihinde Sultagazi'de Cüneyt Bulut'un (21) öldürüldüğü olayın failleri olduğu tespit edildi. Şüphelilerin olay sırasında alacak verecek meselesi yüzünden araçlarına aldıkları Cüneyt Bulut’u tabancayla öldürüp araçtan atarak kaçtıkları öğrenildi.
Cinayet Büro Amirliğinde sorguları tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler.
 

DHA