Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan 20 çocuk ve iki yuva görevlisi ve bir arkadaşıyla birlikte cumartesi günü Cinemaximum Brandium’da 11:30 seansına Kaptan Amerika filmini film izlemeye gittiklerini anlatan BY, “Biletleri aldık. Salon 3’ün kapasında beklerken, çocuklar su istedi. Maddi durumumuz içerde satılan sudan 22 tane alabilecek durumda olmadığı için bilet satan görevliye durumu anlatıp, ‘dışarıdan su alabilmemiz mümkün mü’ diye rica ettik. Görevli kişi çocukların durumunu öğrenince inisiyatif kullanıp, sorun olmayacağını söyledi” dedi.

Bu arada ne müdür ne de çocukları salona yerleştirecek görevlinin olmadığını, salonun girişindeki turnikelerin de çalışmadığını anlatan BY, şöyle devam etti: “Bir çalışan, sanki tek görevi izlemekmiş gibi çocukların etrafında gidip gelmeye başladı. ‘Bilet var mı’, ‘Nereye girecek bunlar’ diye sorular sorup gitti. Bakışlar ve muamele çok kötüydü. Kimse durumu anlamaya çalışıp, yardımcı olmak istemedi. Bir Cinemaximum çalışanının işini yapmak yerine insanları yargılaması ayrı bir sorun. Bu sırada gerçekten hissettiğimiz çocukların kıyafetlerine bakıp onları istemediği. Zaten sonrasında çocukların anne babasının olmadığını öğrendiğinde iğreniyormuşçasına attığı bakışlar, Cinemaximum çalışanı olmasını geçip, insan olmaya yakıştıramadığımız davranışlardı.”

Çocukların yanına suları vermeye girdiklerinde müdür olduğunu söyleyen BÖ adlı kişinin salonda yanlarına gelip, çok çirkin tavırlarla, bağırarak, “Bu suları çocuklara vermeyi düşünmüyorsunuz di mi” diye sorduğunu anlatan BY, “Biz yine sakinliğimizi koruyarak kibarca ve sessizce, ‘Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan çocuklar, buradan su alamadık, bilet satan arkadaşın bilgisi var, ondan rica ettik’ diye durumu özetledik. Ancak yine bağırarak ‘Sadece suları vereceksiniz’ diyerek salondan çıktı. Ardından da salonun kapısından bize yardımcı olan bilet satan çalışana bağırmaya başladı. İnsanlar içinde bizi sürekli suçlu, hatalı gibi gibi davranıp, aşağılamaya çalışması çok üzücüydü. Söyleyecek, kurabilecek cümle dahi yok. O kadar üzüldük ki olanlardan” diye konuştu.

CINEMAXIMUM: KAMERA KAYITLARI İNCELENİYOR


Konuyla ilgili görüştüğümüz Cinemaximum da konuyla ilgili inceleme başlattıklarını, kamera kayıtlarının incelendiğini ve konunun ciddiyetle araştırıldığını belirterek, çok hassas bir konu olduğunu vurguladı.

Cinemaximum'undan yapılan açıklama şöyle:
Sosyal medyada yer alan ve Brandium Cinemaximum’da yaşandığını öğrendiğimiz olay nedeniyle öncelikle son derece üzgün olduğumuzu paylaşmak isteriz. Mars Cinema Group olarak konuya çok büyük bir hassasiyetle yaklaştığımızı, ilgili tüm incelemelerimize devam ettiğimizi de bilmenizi isteriz.

Mars Cinema Group, kimsesiz çocuklara olan duyarlılığını bugüne dek gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışmaları ile de ortaya koymaktadır. Dönemsel olarak yetkililerle iletişime geçilerek kimsesiz çocuklar sinemalarımızda ağırlanmakta ve onlara özel film gösterimleri yapılmaktadır. Buna bağlı olarak da sinemalarımızın tüm çalışanları konuya gösterilmesi gereken hassasiyeti bilmektedir.

Bu nedenle konuyla ilgili araştırmalarımızı özellikle de kamera kayıtlarının incelenmesini hassasiyetle ele alıyoruz. Sürecimiz tamamlandığında gerekli aksiyonlar alınacaktır. Tek bir çocuğumuzun incinmesi bizi derinden üzer. Çocuklarımızın üzülmesine sebep olabilecek bir davranış bizim tarafımızdan kesinlikle kabul edilemez ve onların üzüntüsü bizim üzüntümüz olur. Bu nedenle Mars Cinema Group olarak böyle bir konuyla birlikte anılmaktan ötürü duyduğumuz üzüntüyü bir kez daha paylaşmak isteriz.  Saygılarımızla