Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bomba yüklü hafriyat kamyonu ile düzenlediği ve 11 polisin şehit olurken, 3'ü sivil 78 kişi de yaralandığı intihar saldırısında Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur'un da yaralandığı ortaya çıktı. Cizre Devlet Hastanesi'nde gerekli tedavisi yapılan Kaymakam Adanur'un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Müdürlüğün bulunduğu binayı ve çevresini harabeye çeviren saldırı ile ilgili yaşanılanları olaydan yara almadan kurtulan müdürlükte görevli polis memuru SÖZCÜ'ye anlattı. Olaydan yara almadan kurtulan polis memuru ''Patlama sesi sonrası kontrol noktasına gittiğimizde ortalık savaş alanı gibiydi” dedi. Sabah 07.30’da geçici olarak Çevik Kuvvet personeline tahsis edilen binada nöbet değişimi yaptıklarını belirten polis, o anı şöyle anlattı:

“Kontrol noktasında 40 polis görev yapıyordu. Sabah nöbeti devredip lojmanlara doğru hareket ettik. Noktadan ayrılalı 5 dakika olmuştu ki, korkunç bir patlama sesi duyduk. Kontrol noktasından dumanlar yükseliyordu. Hızlı bir şekilde geri döndük. Bina harap olmuştu. Yaralı meslektaşlarımızı ambulanslara koyduk. Kontrol noktasına dönük böyle bir eylem beklendiği için hepimiz tetikteydik”

Bomba yüklü kamyonla düzenlenen hain saldırının görüntüsü güvenlik kamerasına yansıdı. Fotoğraf karesisinde sağ şeritten gelen kamyor, ani hareketle yolun soluna geçerek grup amirliğinin bahçesine giriyor ve patlıyor. Bomba yüklü kamyonla düzenlenen hain saldırının görüntüsü güvenlik kamerasına yansıdı. Fotoğraf karesisinde sağ şeritten gelen kamyor, ani hareketle yolun soluna geçerek grup amirliğinin bahçesine giriyor ve patlıyor.

EN AZ 5 TON


PKK’nın gerçekleştirdiği hain saldırıda en az 5 ton plastik patlayıcı ile desteklenmiş amonyum nitrat (gübre) bomba kullanıldığı tahmin ediliyor. Kamyonetin uzaktan kumanda ile patlatıldığı da ihtimaller arasında. Bölücü terör örgütünün ülkede iç savaş ve kaos çıkartmak için riski düşük bombalı sabotajlara yöneldiği değerlendiriliyor. İstihbarat raporlarında PKK’nın bomba yüklü araçlar ve canlı bombalar kullanarak “fedai” tarzı eylemler planladığı belirtilmişti.

Şehit polisin 2 yaşındaki oğlu Berkay Maytalman'ın ise bugün doğum günüydü. Şehit polisin 2 yaşındaki oğlu Berkay Maytalman'ın ise bugün doğum günüydü.

OĞLUNUN DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİT DÜŞTÜ


Şehit polislerin kimlikleri de belli olmaya başladı.  Şehit olan 11 polisten birisinin Samsunlu Harun Maytalman olduğu öğrenildi.  Henüz 3 yıllık polis olan 27 yaşındaki Harun Maytalman, Samsun Çevik Kuvvet Şubesi'nde görev yaparken bir hafta önce şark tayini çıkmış ve Cizre'de görevce başlamıştı. Ordu'nun Aybastı İlçesi nüfusuna kayıtlı Harun Maytalman'ın şehit olduğu haberi Samsun'un Atakum İlçesi Yeni Mahalle'de oturan eşi Neşe Maytalman'a, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz tarafından verildi. Şehidin evine ve sokağa bayraklar asıldı. Eşinin şehit olduğu haberini alan Neşe Maytalman gözyaşlarına boğuldu. 3 yıllık evli olan Neşe ve Harun Maytalman çiftinin 2 yaşında çocukları Berkay Maltalman'ın bugün doğum günü olduğu belirtildi.


UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU



Şırnak'ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği'ne teröristler tarafından bombalı kamyonla yapılan saldırının ardından valilik tarafından giriş ve çıkışlar yasaklandığı için ilçe girişi ve çıkışında uzun araç kuyrukları oluştu.

FOTO:İHA FOTO:İHA


İlçeye giriş ve çıkışların yasaklanmasından dolayı özellikle Irak üzerinden gelerek Silopi ilçesinden Cizre'ye girmeye çalışan araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık 4 saat bekleyen araçlar daha sonra çevre yolunu kullanmaya başladı. Öte yandan, saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyonlar sürüyor.




RESIMID_2367927
Cizre’nin Konak Mahallesi’nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet Grup Amirliği’ne bugün sabah saatlerinde terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısı ilçeyi sarstı Bir vatandaş dehşet anlarını böyle anlattı.

Şiddetli bir patlama sesi ile güne uyandığını anlatan Mahmut Balkı, “Sabah yüksek bir sesle uyandım, pencereden baktığımda dumanların yükseldiğini gördüm. Evden dışarı çıktım ev ve işyerimin tüm camları kırıldı. Çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Bir daha böyle olayların olmasını istemiyoruz. Bir an önce barış olsun” dedi.

Adının yazılmasını istemeyen bir genç, ilçede cam işçiliği yaptığını ve tüm camlarının kırıldığını belirterek, patlamanın şiddeti nedeniyle yaklaşık 20 bin TL zarar ettiğini kaydetti.

İLGİLİ HABERSon dakika haberi... Cizre'de hain saldırı... Şehit sayısı maalesef artıyorCizre'de hain saldırı... Şehit sayısı maalesef artıyor