Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör operasyonları bugün öğle saatleri itibariyle sona erdi.


FOTO:DHA - Cizre'deki operasyonlar 14 Aralık'tan beri aralıksız sürüyordu.


İçişleri Bakanı Efkan Ala Cizre'de aylardır süren terörle mücadele operasyonlarının bugün öğle saatleri itibariyle sona erdiğini açıkladı.  Bakan Ala ilçe genelindeki sokağa çıkma yasağının ise bir süre daha devam edeceğini belirtti. Bakan Ala "Bundan sonra arama tarama faaliyetleri devam edecek. Sokağa çıkma yasakları bir müddet daha Silopi'de olduğu gibi devam ettirilecek" diye konuştu. Cizre'de 14 Aralık'tan beri sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu.

TANKLAR KIŞLAYA DÖNDÜ


Bakan Ala'nın yaptığı açıklama ilçede heyecan yarattı. Vatandaşlar operasyonların bitmesinin ardından ilçede sokağa çıkma yasaklarının da yakın zamanda kaldırılmasını beklediklerini dile getirdi. Bu arada Cizre'nin çevresinde konuşlanan tankların da bugün öğleden sonra birlikleri olan Cizre Tank Taburu'na döndükleri görüldü.

FOTO:DHA - Emniyet güçleri bir adrese gitmek isteyen bazı kadınlara ise sokağa çıkma yasağının sürmesi nedeniyle izin vermedi.

SARIYILDIZ VE KADINLARA İZİN VERİLMEDİ


İlçenin dün Sur Mahallesi'nde bir evin bodrum katında yaralıların olduğu iddiaları üzerine bugün söz konusu yere ellerinde beyaz bayraklarla gitmek isteyen bir grup kadınların mahalleye girmesine ise polisler izin vermedi. Kadınlar ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ellerinde beyaz bayrak ile belediyenin önünde Sur Mahallesi'ne yürümek istemeleri üzerine, önlerini kesen polis, mahalleye girişlerine müsaade etmedi.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Twitter hesabında bu gelişmeyle ilgili, "Artık tahammülümüz kalmadı. Öğlene kadar alınmazlarsa yaralıların aileleri ile birlikte üçüncü vahşet bodrumuna hareket edeceğiz. Cenaze ve yaralıları almak için üçüncü vahşet bodrumuna yürürken polis etrafımızı kuşatıp gaz bombaları ile saldırdı, engelledi" iddiasında bulundu. (DHA)