Yasa gereği aşılanıp, kısırlaştırılıp, kulağına küpe takılan köpekleri toplamak yasak. Ancak bu yasağa rağmen İstanbul Arnavutköy Belediyesi uyuşturucu iğnelerle köpekleri uyutup kamyonetle bilinmeyen yerlere götürüyor. Başlarında veteriner olmadan uyuşturucu iğne atan belediye görevlilerinin bir köpeğin ölümüne neden olması ise mahalleliyi isyan ettirdi. Özellikle mahalledeki 9-10 yaşlarındaki çocuklar zabıtalara karşı birlik oldu. Çocuklar yapılan katliamı ispatlamak için ölen köpeği sakladı. Belediye görevlileri ise suçlarını ört bas etmek için her yerde ölü köpeği arıyor. Olayın ardından dernekler de Arnavutköy Belediyesi'ni protesto etti.

çocuk-iç

ÇOCUKLARIN DİRENİŞİ


Belediye ekiplerinin Hadımköy'deki tüm sokak köpeklerini uyuşturucu iğne ile vurması ve ardından kamyonetlere yüklemesi mahalleliyi çileden çıkardı. Yapılan eziyete karşılık ilk olarak mahallenin çocukları tepki gösterdi. El ele tutuşan çocuklar belediye araçlarına geçit vermedi.

ÇOCUKLAR KÖPEKLERİ SAKLADI


Tepkilere rağmen ilerleyen saatlerde belediye görevlilerinin köpek operasyonu daha da hızlandı. Bu duruma ilk tepkiyi gösteren çocuklar, diğer köpekleri belediye ekiplerinden kaçırdı. Çocuklar köpekleri evlerinde, evlerinin bodrumlarında ve kuytu yerlerde gizledi. Mahalleye döndüklerinde pek çok köpeğin uyuşturucu iğne ile vurulduğunu gören çocuklar onların da bazılarını kaçırarak saklamayı başardı.
köpek-2

ZABITA İLE KÖŞE KAPMACA


Köpekleri saklayan çocuklar ailelerine şikayet edildi. Ancak o çocukların aileleri evlatlarının arkasında durdu ve onlar da belediye ekiplerine karşı direnişe geçti. Zabıta ekiplerine "neden küpeli hayvanları topluyorsunuz" diye tepki gösteren bir mahalle sakini o anları cep telefonu kamerasıyla da kaydetti.

HAYVANSEVERLERDEN DESTEK GECİKMEDİ


Mahalledeki köpekleri sahiplenen çocuklara hayvanseverlerin desteği gecikmedi. İlk olarak zabıta ekipleri yetkili birimlere şikayet edildi. Hayvanseverler el ele tutuşup belediye ekiplerine geçit vermeyen çocukların elinden tuttu.

"YASAYA AYKIRI"


Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Şebnem Aslan yapılanın suç olduğunu, veteriner gözetimi olmadan bilinçsiz belediye görevlilerinin uyuşturucu iğne kullanmasının ve küpeli köpeklerin toplanmasının yasaya aykırı olduğunu söyledi. Şebnem Aslan aşırı dozda uyuşturucu madde içeren iğneden dolayı bir köpeğin öldüğünü iddia etti.

ÖLEN KÖPEĞİ ÇOCUKLAR SAKLIYOR


Arnavutköy Belediyesi'nin yaşattığı bu durum üst makamlara şikayet edildi. Hayvanseverler, şikayetler doğrultusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı 1. şubeden gelecek ekiplere ölü köpeği teslim edeceklerini açıkladı. İddiaya göre belediye ekipleri de bakanlık yetkililerinden önce ölü köpeği bulmak için her yerde arama başlattı.
iğne-iç


UYUŞTURUCU İĞNELER ÇOCUKLARIN ELİNDE


Belediye ekiplerinin attığı uyuşturucu iğnelere ise her yerde rastlamak mümkün. Elden ele dolaşan iğnelerin belediye ekipleri tarafından toplanmaması ise mahallede tepkilere neden oldu.