Cumhurbaşkanı gelecek diye günler öncesinden yollar hatta helikopter pisti bile yapılan Diyarbakır'da olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan ve Yıldırım'ın geçiş güzergahlarına frekans karıştırıcı seyyar Jammer'ler konulurken, minarelere keskin nişancılar çatılara ise en az üçer asker yerleştirildi.

FOTO: DHA / Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın gelişi için Diyarbakır'da olağanüstü güvenlik önlemleri alındı FOTO: DHA / Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın gelişi için Diyarbakır'da olağanüstü güvenlik önlemleri alındı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binalı Yıldırım, bugün Diyarbakır'da toplu açılış törenini katılıp, sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. Erdoğan ve Yıldırım, daha sonra da 12 Mayıs günü PKK'lıların bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu hayatlarını kaybeden 16 kişinin yaşadığı Tanışık Köyü'ne taziye ziyaretinde bulunacak.

FOTO: DHA / Erdoğan'ın geçiş yapacağı yol kenarları bile bomba arama köpekleriyle tarandı. FOTO: DHA / Erdoğan'ın geçiş yapacağı yol kenarları bile bomba arama köpekleriyle tarandı.


ÇOK SIKI GÜVENLİK

Erdoğan ile Yıldırım'ın geçiş güzergahlarına belirli aralıklarla frekans karıştırıcı seyyar Jammer'ler konuldu.

FOTO: DHA / Yol kenarına konuşlandırılan bir Jammer aracı... FOTO: DHA / Yol kenarına konuşlandırılan bir Jammer aracı...


Zırhlı araçlarla güvenlik önlemlerinin alındığı güzergahlar araç trafiğine kapatıldı.

FOTO: DHA / Neredeyse her köşebaşında seyyar sinyal kesiciler ve eli tetikte bekleyen askerler bulundu. FOTO: DHA / Neredeyse her köşebaşında seyyar sinyal kesiciler ve eli tetikte bekleyen askerler bulundu.


Erdoğan ve Yıldırım'ın taziye ziyaretinde bulunacağı merkez Sur İlçesi'ne bağlı Tanışık Köyü'nde de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

FOTO: DHA FOTO: DHA


DHA