Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın binlerce kişiyi dava ettiği, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunun Türk Ceza Kanunu'ndan çıkarılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran Hakim Murat Aydın, HSYK'nın son kararnamesi ile İzmir'den Trabzon'a atandı. Hakim Aydın, sosyal medyadan tayin edilmesi konusunda "sürgün ettiler" tepkisini gösterdi. Yargıçlar Sendikası Başkan Yardımcısı da olan Hakim Murat Aydın, Twitter'dan attığı mesajda aynen şöyle dedi;

“Verdiğim kararlar, açıkladığım görüşlerim ve gösterdiğim tavır nedeniyle HSYK tarafından Trabzon Hâkimliğine sürüldüm".

SADECE KENDİSİNİ DEĞİL, EŞİNİ DE SÜRMÜŞLER


Hakim Aydın, son kararname ile sadece kendisinin değil eşi Hakim Gülay Aydın'ın da "sürüldüğünü" ifade ederek, şöyle dedi;

"Beni sürmek yüreklerini soğutmaya yetmediği için eşim hakim Gülay Aydın’ı da sürmüşler. Kendime ve mesleğime yaraşır cümleleri bulacak hale gelince daha ayrıntılı bir değerlendirme yapacağım. Takdir adına yargı yetkisini kullandığım milletimindir.” İzmir Karşıyaka'da eşi gibi Hakim olarak görev yapan Gülay Aydın da, aynı kararnameyle Trabzon'a atandı.


CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'E MEKTUP YAZMIŞTI


Hakim Murat Aydın, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül Silivri'de tutuklu iken, kendilerine mektup da yazmıştı.

MART AYINDA AYM'YE BAŞVURMUŞTU


İzmir-Karşıyaka Adliyesinde 7. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi olarak görev yapan Murat Aydın, baktığı bir "Cumhurbaşkanı'na hakaret" davasında, karar almak yerine, sözkonusu suçu düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.Hakim Aydın, AYM'ye başvurusu 11 Mart 2016'da yapmıştı. Hakim Aydın, AYM'ye başvuru dilekçesinde, Türk Ceza Yasası’nın 299’uncu maddesinin Anayasa’nın 2’nci maddesinde yer alan "hukuk devleti" ilkesine, 10. maddesinde düzenlenen "Anayasa önünde eşitlik" maddesine ve 39. maddede düzenlenen "ispat hakkına" aykırı olduğunu vurgulayarak, , bu maddenin iptalini istemişti.

ERDOĞAN'A HAKARET DAVALARINA BERAAT VEREN HAKİMLER DE SÜRÜLDÜ


HSYK'nın son kararnamesi ile, sadece "Cumhurbaşkanı'na hakaret" maddesinin iptalini isteyen hakim değil, Erdoğan'ın bu maddeden açtığı hakaret davalarında "beraat" veren hakimlerin de görev yeri değişti.

"HIRSIZ-KATİL ERDOĞAN" SLOGANINA BERAAT VEREN İKİ HAKİMİN DE GÖREV YERİ DEĞİŞTİ


Yalova 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Kemal Kaçar, "hırsız-katil Erdoğan" sloganı hakkında açılan hakaret davasında "beraat kararı verilmişti. Kaçar, Yalova'dan Elazığ'a atandı.
Yine aynı slogandan dolayı Sinop'ta açılan davada beraat veren Sinop 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Halil İbrahim Köksal da Sinop'tan Reyhanlı'ya gönderildi.  Erdoğan'ı Hitler bıyığı ile gösteren afiş konusunda beraat veren Tunceli Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Nurevşan Çiğdem Hatipoğlu da, Tunceli'nden Boyabat'a atandı.