Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden gazetenin muhabese müdürü Günseli Özaltay ile eski muhasebe müdürü Bülent Yener dün gece serbest bırakıldı. Yazarlar Hikmet Çetinkaya ile Aydın Engin'in ise sağlık sorunları ve yaş durumu gerekçe gösterilerek adli kontrol talebiyle serbest bırakılmalarına karar verildi. Gece saatlerinde tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen diğer 9 isim için ise tutuklama kararı çıktı. Tukuklanan 9 kişi cezaevine gönderildi.

mk-gungor
Nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'nin tutuklama kararı aldığı isimler şöyle:

Murat Sabuncu (Genel Yayın Yönetmeni)

Kadri Gürsel (Yazar – Yayın Danışmanı)

Musa Kart (Karikatürist – Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi)

Güray Tekin Öz (Yazar – Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi)

Mustafa Kemal Güngör (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi)

Turhan Günay (Cumhuriyet Kitap Genel Yayın Yönetmeni)

Hakan Kara  (Yazar – Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi)

Önder Çelik (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi)

Bülent Utku (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi)

HİKMET ÇETİNTAYA VE AYDIN ENGİN YAŞ HADDİ NEDENİYLE SERBEST


Yazarlar Hikmet Çetinkaya ile Aydın Engin ise yaş ve sağlık durumları gerekçesiyle adli kontrol talebiyle dün hakimliğe sevk edildi. Muhabese müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener serbest bırakıldı. Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya adliyeden ayrılarak Cumhuriyet Gazetesi’ne geçti. Her iki yazar, gazete binası önünde destek nöbeti tutunlar tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı. Yazar Aydın Engin gazete girişinde yaptığı açıklamada, "İçeride daha 9 arkadaşımız var. O arkadaşlarımızdan tutuklananlar olacak besbelli. Ben kıdemli bir basın sanığıyım. Murat Sabuncu’nun bir sözünü sizinle paylaşayım; ’Halkımızın ve okurlarımızın önünde saygıyla eğiliriz. Başka kimsenin de önünde eğilmeyiz.’ Öyle oldu" dedi.

SAVCI FETÖ SANIĞI ÇIKMIŞTI


Cumhuriyet soruşturmasını yürüten Savcı Murat İnam'ın FETÖ soruşturması geçirdiği yani FETÖ sanığı olduğu ortaya çıkmış bunun üzerine dün dosya için İstanbul Başsavcıvekilleri Hasan Yılmaz ve Zafer Koç ile Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan Özgür Metin de görevlendirilmişti.

İLGİLİ HABEREngin ve Çetinkaya serbest bırakıldıEngin ve Çetinkaya serbest bırakıldı


İLGİLİ HABERYazar Aydın Engin: Ben kıdemli bir basın sanığıyımYazar Aydın Engin: Ben kıdemli bir basın sanığıyım