Şırnak'ta çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, üç asker yaralandı. Öte yandan TSK'dan yapılan açıklamada Hakkari Dağlıca meydana gelen patlamada bir asker şehit oldu biri ağır olmak üzere dört asker yaralandı.  Ayrıca Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir patlama meydana geldi. Patlamada 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde meydana gelen patlamada 27 yaşındaki Piyade Üsteğmen Onur İlkhan'ın şehit olması, Eskişehir'deki baba evini yasa boğdu. Şırnak'ta şehit olan Ulaştırma Uzman Çavuş Cihangir Can'ın Isparta'nın Eğirdir İlçesi'nde oturan hamile eşi Tuğba Can'a acı haber, kaymakam ve askeri yetkililer tarafından verildi.


Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce şehit edilen Ulaştırma Uzman Çavuş Cihangir Can'ın Eğirdir'e bağlı Altınkum Mahallesi'nde oturan eşi Tuğba Can'a acı haber Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş ve askeri yetkililer tarafından verildi.


Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce şehit edilen Ulaştırma Uzman Çavuş Cihangir Can'ın Eğirdir'e bağlı Altınkum Mahallesi'nde oturan eşi Tuğba Can'a acı haber Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş ve askeri yetkililer tarafından verildi. Eşinin şehit olduğu haberini alan Tuğba Can, sinir krizi geçirdi. Evin bulunduğu binaya Türk Bayrağı asıldı. Isparta Valisi Vahdettin Özkan da eve giderek taziyede bulundu.

Foto: DHA


EŞİ 6 AYLIK HAMİLE

Şehit Cihangir Can'ın Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda görevli olduğu ve 1 yıl önce Tuğba Can ile evlendiği belirtildi. Şehit Can'ın geçici görevle Şırnak'a gittiği, eşinin ise Eğirdir'de özel bir anaokulunda öğretmen olarak görev yaptığı kaydedildi. 6 aylık hamile olduğu belirtilen Tuğba Can, eşinin cenazesi için Mersin'e gitti.

Şehit Cihangir Can ve eşinin, doğacak bebeğin ismini belirlediği sosyal medyada yaptıkları bir paylaşımda yer aldı. Paylaşımda, "Biz artık 3 kişiyiz. Eşim, ben, oğlum. Mehmet Tuğhan" yazısının yer aldığı görüldü.

ADANALI ŞEHİDİN BABA OCAĞINDA YAS

Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerce bir eve tuzaklanan patlayıcının imha edilmesi sırasında infilak etmesiyle şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 29 yaşındaki Kadir Demiryürek'in Adana'daki babaevine ateş düştü. Askerleri heyetten oğlunun şehit olduğu haberini alan baba Musa Demiryürek'in ağzından, "Vatan sağolsun" sözleri döküldü.

Foto: DHA Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerce bir eve tuzaklanan patlayıcının imha edilmesi sırasında infilak etmesiyle şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 29 yaşındaki Kadir Demiryürek'in Adana'daki babaevine ateş düştü.


Merkez Yüreğir İlçesi'nin Ulubatlı Hasan Mahallesi'ne oturan Musa Demiryürek'e, oğlunun şehadet haberini Merkez Komutanlığı'nda görevli askerler, sağlık ekipleri ile birlikte getirdi. Baba Musa Demiryürek, askerleri kapıda karşıladı. Musa Demiryürek, askerlerin 'başımız sağolsun' sözlerine "vatan sağolsun" diye karşılık verdi. Acı haberi alıp gözyaşlarına boğulan şehidin annesi Hatice'yi gelini Gülcan ile kızı Hanife teselli etti.

Kadir Demiryürek'in şehit olduğu haberini alan yakınları ve komşuları eve akın etti. Baba Musa Demiryürek, ağebeyi Ali ile yakın akrabaları taziyeye gelenleri ayakta karşıladı.

3 yıllık evli ve Lara isminde 19 aylık bir kız çocuğu babası olan Uzman Çavuş Kadir Demiryürek'in en son Pazartesi günü ailesi ile görüştüğünü söyleyen baba Musa Demiryürek, "Sürekli eşini, bizleri arıyordu. Son olarak internetten fotoğraf gönderdiğinde görüştük. Operasyona gittiklerini söyledi, helalleştik. Vatan sağolsun" diye konuştu.

Foto: DHA Dağlıca'daki patlamada şehit olan Üsteğmen Onur İlkhan...


Şırnak'ta güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit olurken, 3 asker yaralandı. Şırnak'ta hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 14 Mart'tan itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı ile operasyonlar devam ediyor. Operasyonların sürdüğü Cumhuriyet Mahallesi'nde bugün güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 4 asker yaralandı. Ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 1 uzman çavuş, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 3 askerin tedavisi ise devam ediyor.

NUSAYBİN'DE PKK TUZAĞI: 2 ŞEHİT, 2 YARALI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonlarda, PKK'lı teröristlerce bir eve tuzaklanmış patlayıcının imha edilmesi sırasında meydana gelen 2 ayrı patlamada 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

14 Mart'tan itibaren sokağa çıkma yasağı bulunan Nusaybin İlçesi'nin Fırat Mahallesi'nde bugün akşam saatlerinde PKK'lıların bir eve tuzakladığı el yapımı patlayıcının imha edilmesi sırasında meydana gelen patlamada, bir asker yaralandı. Yaralı askeri almaya giden askeri grubun aynı eve girdiği sırada meydana gelen ikinci patlamada, 3 asker daha yaralandı. Yaralı 4 asker ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen durumu ağır olan 2 asker şehit oldu. Tedavi altında bulunan 2 askerin ise durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

DAĞLICA'DA ÜSTEĞMEN ŞEHİT OLDU

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde meydana gelen patlamada 27 yaşındaki Piyade Üsteğmen Onur İlkhan'ın şehit olması, Eskişehir'deki baba evini yasa boğdu.

Foto: DHA 2 çocuklu İlkay ailesinin oturduğu 5 katlı apartmanın 2'nci kattaki dairesinin balkonuna Türk Bayrağı asıldı. Evin önünde 112 ambulansıyla askeri ambulans hazır bekletildi.


Dağlıca'da bölücü terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınması sırasında, el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Piyade Üsteğmen Onur İlkhan şehit düştü. Bekar olan Üsteğmen Onur İlkhan'ın şehit haberi Eskişehir'in Batıkent Mahallesi Erdilek Sokak'taki Kılıçoğlu Sitesi'nde oturan emekli babası Mehmet İlkhan'a ve annesi Semra İlkhan'a eve gelen subaylar tarafından verildi.

2 çocuklu İlkay ailesinin oturduğu 5 katlı apartmanın 2'nci kattaki dairesinin balkonuna Türk Bayrağı asıldı. Evin önünde 112 ambulansıyla askeri ambulans hazır bekletildi.

Şehit Piyade Üsteğmen Onur İlkhan için yarın öğleyin Eskişehir Reşadiye Camii'nde tören düzenlenecek. Şehit Üsteğmen İlkhan, törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verilecek.

GENELKURMAY'DAN DAĞLICA AÇIKLAMASI


Dağlıca'da patlama sonucu 1 asker şehit oldu, biri ağır 4 asker de yaralandı. Konuyla ilgili Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "12 Nisan 2016 Salı günü Hakkâri Dağlıca bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınması esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere dört kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.