"YETKİ DEVRİNİN NEDENİ, KÖTÜYE KULLANILMASI...

AKP'de daha Genel Başkan seçimi resmen tamamlanmadan, görevi devreden Ahmet Davutoğlu hakkında olumsuz yorumlar başladı. Binali Yıldırım'ın listesinden AKP Parti yönetimine girecek olan AKP Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Davutoğlu'nu Genel Başkanlığı döneminde kendisine verilen yetkileri "kötüye kullanmakla" suçladı.

Yıldırım'ın listesinden AKP yönetimine girecek olan Fatih Şahin, Davutoğlu'nu yetkileri Yıldırım'ın listesinden AKP yönetimine girecek olan Fatih Şahin, Davutoğlu'nu yetkileri "kötüye kullanmakla" suçladı.


Aynı zamanda Erdoğan'ın avukatlığını da yapan Şahin, yeni oluşan MKYK'nın ilk toplantısında Binali Yıldırım'a "Genel Başkanlık yetkilerinin geri verileceğini" vurgulayarak, şöyle dedi;

"Yetki devri konusu problem olmuştu. İlk MKYK'de yetki devri yeni genel başkana geri verilecektir. Çünkü yetki devrinin alınması, yetki tasarrufunun suistimalinden, kötüye kullanılmasından kaynaklanıyordu. Artık bu problem kalmadığını göre yetki yine MKYK'dan alınıp Genel Başkan Binali Yıldırım'a devredilecektir. Hızlı çalışmak için bu yetki devrinin olması gerekiyor. Daha öncede böyleydi."

DAVUTOĞLU'NUN GÖREVİ BIRAKMASINA YETKİLERİNİN ALINMASI NEDEN OLMUŞTU

Ahmet Davutoğlu'nu AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık'tan ayrılmaya götüren sürecin başlangıcı, partisinin MKYK'sında kendisine verilmiş olan il ve ilçe başkanlarını görevden alma ve atama yetkisinin, elinden alınması olmuştu.
Yetkilerinin Genel Başkan olarak kendisinden alınıp, MKYK'ya devredilmesine karar verilen toplantıdan hemen sonra Davutoğlu, Saray'a çıkmış ve görevi yapılacak bir kongre ile yeni bir isme devredebileceğini söylemişti.