Başel, ifadesinde, örgüt evlerinde kaldığını, ışık evlerinde lise öğrencilerinin askeri liselere O3 imamları tarafından yetiştirildiğini, adli ve idari yargıda, 4-5 kişiden oluşan ve T yapılanması denen FETÖ grupları olduğunu, örgütün talimatıyla 2010 HSYK seçimlerinde blok oy kullandıklarını anlattı. Başel, 20 sayfalık savcılık ifadesinde özetle şunları söyledi:

BABAM MEZAR İŞÇİSİ


Babam mezar işçisiydi. Fetullah Gülen'e mensup insanlarla okul sırasında tanıştım. Işık evlerine gidip geliyordum. Bizi askeri okullara hazırlıyorlar ve yönlendiriyorlardı. 2001 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'ni kazandım. Etimesgut'ta Fetullah Gülen cemaatine yakın kişilerin kurduğu Yunus Emre isimli pansiyonda kalmaya başladım. Bu yurt cemaatin toplanma ve dağıtım yurduydu.

ODA ARKADAŞIM PKK’LIYDI


İlk oda arkadaşlarım arasında PKK sempatizanı, MHP'li, solcu da vardı. Bir yıl boyunca Ramazan ve Kandil gibi özel günlerde bizi ışık evlerine davet ederek, Fetullah Gülen'i, Said-i Nursi'yi anlatıyorlardı. Yurttan Murat abi sorumluydu. Bizi Sincan'daki eve götürüyorlar, yumuşak olun, siyasi olaylara girmeyin diyorlardı.

BÖLGE İMAMI AVUSTURYA’YA GİTTİ


2002'de Sincan’daki ışık evine geçtim. Abiler, Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nde okuyor, bizi sabah namazına kaldırmadan tutun evin tüm idaresini yapıyorlardı. Bu evlerde kimin kalacağına bölge imamları karar veriyordu. Sincan bölge imamı Mehmet Küçük'tü. Daha sonra Avusturya'daki cemaat grubuna dahil olmuş. Benim görevim askeri liselere hazırlanan öğrencilere matematik dersi vermekti.

O3 İMAMLIĞI


Yurtta 03 imamları vardı ve bunlar, ortaokul öğrencilerini askeri okullara hazırlayan kişilere verilen isimdi. 2005'te fakülteyi bitirdim. Murakıp Remzi Kayıp geldi. Beni Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı'nda bir daireye götürdü. Ev dayalı döşeliydi. 10 saatten aşağı çalışırsak evden kovulmakla tehdit ediyorlardı. Bu evin hizmete ait olduğunu biliyorum.

İLK MAAŞIMI VERDİM


Hakimlik stajını kazandıktan sonra ilk maaşım olan 1.175 TL’yi abi olarak bildiğim İbrahim Arslan'a verdim. O da bana bunun Fetullah Gülen'e verileceğini söyledi. Murakıp Remzi, eski yıllarda çıkan spiral ciltli soruları getiriyordu. Evde Gülen'in kitapları ile Kuran-ı Kerim okunması tavsiye edilirdi. Cuma namazı dışında dışarı çıkmak yasaktı.

AKP’YE OY VERMEYİN


2007'de Mersin Vergi Mahkemesi'nde göreve başladım. 2008'de Ankara Vergi Mahkemesi'ne atandım. 2013 Eylül'de ABD Boston'a dil kursuna gittim. 2014'te Danıştay Tetkik Hakimi oldum. Gülen'in Türkiye'nin siyaseti ile ilgili belirttiği görüşlere inanıyordum, söylediklerini aynen yerine getirmeye çalışıyordum. Örneğin Ak Parti'ye artık oy vermeyin dedi, biz de vermedik. Ailemi arayıp BBP'ye oy verin dedim.

T YAPILANMASI


Yargı teşkilatında yapılanma T1, T2, T3 ve T4 şeklinde sicile göre yapılıyordu. O dönem 107000 sicillerden sonrakiler bizim gruptu. Biz T3 grubunu tanımıyorduk. Her grup kendi içinde 4-5 kişiden oluşurdu. Yargı teşkilatında taşra ve devre yapılanması vardır. 'T' ibaresi de taşra ifadesinden kaynaklanır.

HERKESE 1 KİŞİ ZİMMET


Cemaatten olmayıp sempati besleyenlerle ilişkiye geçiliyordu. Bu tür insanlar bizlere zimmetleniyordu. 2010 sonrası bana Danıştay Tetkik Hakimi G.M. zimmetlendi. Ben bu bayanı ara sıra ziyaret ediyordum, çocuklarına hediye alıyordum. Zimmete aldıklarımıza HSYK ve Adalet Bakanlığı taleplerini yerine getirmeleri için çalışıyorduk. Amaç bürokraside yeni bir durum yaratmak ve bunu engellemeye çalışan kişileri bertaraf etmektir.

BLOK OY KULLANDIK


2010 HSYK seçimlerinde Suat Reçber benim bağlı bulunduğum T4 grubuna, Ahmet Berberoğlu, Birol Erdem ve Resul Yıldırım'a blok oyb verilmesini istedi. Hepimiz bunlara oy verdi. Bakanlık listesi diye belirtilen Halil Koç ve İbrahim Topuz'u yedek bıraktık.

DİN ALİMİ SANIYORDUM


Ben 2016 Şubat'a kadar Fetullah Gülen'i din alimi olarak görüyordum. Şubat 2016'da bu gruptan ayrıldım. 15 Temmuz'dan itibaren kendisini vatan haini, terörist olarak kabul etmekteyim. Bu bilgileri de soruşturmaya yardımcı olması için gönüllü olarak verdim. Ben bu yapılanmanın 17-25 Aralık sonrası yasadışı bir yapılanma olduğunu anladım. Ancak çıkamadım. Darbe girişimini Gülen'e yakın askerlerin yaptığını anladım, o gün bu gruba ve Gülen'e lanet yağdırdım”