Darbe girişiminin yaşandığı başlıca yerlerden Genelkurmay Karargahı'ndaki aramalarda çarpıcı delillere ulaşıldı.
Kurmay subayların odalarında yapılan aramalarda yüklü miktarda dolar bulundu. Darbe girişiminin başarılı olması halinde dolardaki artışı öngören subayların hesaplarında bulunan paralarını çekerek dolara çevirdiği belirlendi. Darbeci askerlerin Türk Silahlı Kuvvetlerinde ki tüm subayları fişlediği ve darbe girişimi anına ilişkin görüntülerin tanklarla imha edildiği tespit edildi.

YÜKLÜ MİKTARDA DOLAR ELE GEÇTİ

Askeri darbe girişimi sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçlar Bürosu Savcıları gözetimin de Genelkurmay Karargahı'nda darbe girişimine katılan subayların odalarında aramalar yapıldı. Kilitli dolaplar kırıldığında yüklü miktarda dolarlar ortaya çıktı. Özellikle darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gününden bir gün önce hesapların da ki paraları çeken subayların darbe girişiminin başarılı olması halinde dövizde ki artışı öngörerek dolara çevirdikleri belirlendi.

FİŞLEME LİSTELERİ ELE GEÇTİ

Aramalar sırasında çok sayıda fişleme listeleri de ele geçti. Listelerde Türk Silahlı Kuvveleri bünyesinde bulunan tüm subayların güvenilir ya da güvenilir olmayan şeklinde fişlendiği, darbe sonrası iş birliği yapılacak askerlerin bu yolla listelendiği belirlendi.

DARBECİ ASKERLERİN B PLANI

Darbeci askerlerin darbenin başarısızlıkla sonuçlanması durumunda ise B planı içinde hazırlık yaptıkları savcılar tarafından tespit edildi. Yaklaşık 300 civarında şüpheli askerin darbenin başarısız olması durumunda eşlerinin deşifre olmaması için bir ay önce den itibaren çeşitli tarihlerde boşandığı da savcılık yetkilileri tarafından tespit edildi.

HARDDİSKLERİ TANKLARLA EZMİŞLER

Savcılık darbe girişiminin yaşandığı gün Genelkurmay Karargahında yaşananlarla ilgili görüntülere ulaşmaya çalışıyor. Ancak genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarının karargahtan çıkarılmasının ardından tüm kamera sistemi ve hard disklerin tanklarla ezilerek imha edildiği belirlendi. Hasar gören sistemler ve hard diskler üzerinde ise yetkililer yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor. DHA