15 Temmuz tarihinde darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu olup Ankara'da görev yapan ve darbeciler tarafından derdest edilerek Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanlığı'na götürülen general sayısının 15 olduğu öğrenildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu 15 generalin bazılarının makamında bazılarının ise Genelkurmay Başkanlığı'na çağrıldıktan sonra nizamiyede darbeciler tarafından derdest edildiği öğrenildi. Darbeciler tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu generalleri darbe girişiminin en başında derdest edilmesinin nedeninin bağlı oldukları komutanlıklardan darbeci askerleri ve askeri araçları kışladan daha kolay bir şekilde çıkmasını sağlamak olduğu belirtildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu olup Ankara'da görev yapan ve darbeciler tarafından derdest edilen 15 generalin isimleri şöyle;

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay Karargahı'ndaki makamında darbeciler tarafından derdest edildi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Genelkurmay Başkanlığı'na çağrılarak darbeciler tarafından derdest edildi.

Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi, İstanbul'daki katıldığı bir düğünde darbeciler tarafından derdest edilerek 4. Ana Jet Üssü Komutanlığı'na getirildi.

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Genelkurmay Karargahı'ndaki makamında darbeciler tarafından derdest edildi.

Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar, Genelkurmay Başkanlığı'na çağrılarak darbeciler tarafından derdest edildi.

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, makamında darbeciler tarafından derdest edildi.
4. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Başkanlığı nizamiyesinde darbeciler tarafından derdest edildi.

Genelkurmay MEBS Başkanı Korgeneral Uğur Tarçın, makamında darbeciler tarafından derdest edildi.
Zırlık Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutan Tümgeneral Erdoğan Akyol, makamında darbeciler tarafından derdest edildi.
Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, makamında darbeciler tarafından derdest edildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı Tümgeneral Ömer Şevki Gençtürk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'ndaki makamında darbeciler tarafından derdest edildi.

Kara Havacılık Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Güvercinlik'teki makamında darbeciler tarafından derdest edildi.
Genelkurmay İKK. ve GÜV. Daire Başkanı Tuğgeneral Atilla Gökesaoğlu, Genelkurmay Başkanlığı nizamiyesinde darbeciler tarafından derdest edildi.

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü, Genelkurmay Başkanlığı emir subaylığında darbeciler tarafından derdest edildi.

Genelkurmay MRBS PL.KOOR. Daire Başkanı Tuğgeneral Göksel Sevindik, makamında darbeciler tarafından derdest edildi.

DHA