Türkiye kamuoyunun 2009 yılında Davos'taki "one minute" olayıyla tanıdığı Amerikalı Gazetesi David Ignatus'tan flaş bir iddia geldi. Ignatus, ABD'lilerin geçtiğimiz mayıs ayı öncesinde İncirlik üssünde Türkiye'nin bölücü terör örgütü PKK'nın devamı ilan ettiği YPG ile, Türk yetkilileri bir araya getirdiklerini yazdı. Ignatus, İncirlik'te YPG ile görüşen Türk generallerin, 15 Temmuz sonrasında FETÖ operasyonundan tutuklandıklarını ifade etti.

Ignatus, Washington Post gazetesinde yayınlanan yazısında, ABD'nin İncirlik'te YPG ile Türk yetkilileri biraraya getirme hamlesini, Türk ve Kürtler arasındaki "düşmanlıklarını sona erdirmek amacıyla" gerçekleştirdiğini yazdı. Ignatus yazısında şu bilgileri verdi; "ABD, Türk-Kürt düşmanlığını ortadan kaldırmaya çalıştı, ancak bunda başarısız oldu. Mayısta başlayan Menbiç saldırılarından önce ABD, İncirlik hava üssüne içinde YPG'nin de bulunduğu, Suriye Demokratik Güçlerinden bir delegasyon getirdi. Ancak Türkler ve Kürtler arasındaki görüş farklılıklarını ortadan kaldırmayı amaçlayan bu çaba, Türkiye'de Temmuz ayında gerçekleşen başarısız darbe girişimiyle akamete uğradı. İncirlik'te Suriye Demokratik Güçleri heyetiyle görüşen Türk generallerden bazılarının şu anda darbe şüphelisi olarak tutuklandıkları ifade ediliyor."

Türkiye Ignatus'u, Davos'taki olaylı 'one minute' oturumda tanımıştı. Türkiye Ignatus'u, Davos'taki olaylı 'one minute' oturumda tanımıştı.

ERDOĞAN'IN "ONE MINUTE" DEDİĞİ GAZETECİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde 2009 yılında  Davos Dünya Ekonomik Forumu'nda katıldığı bir panelde, kendisiyle birlikte konuşmacı olan İsrail'in eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le tartışmıştı. Panelin moderatörlüğünü yapan gazeteci David Ignatus'un müdahalesi üzerine ise Erdoğan, ünlü "one minute" çıkışını yapmıştı. Erdoğan, panel sonrasında Ignatus'un panel sırasındaki müdahalesi nedeniyle, Amerikalı gazeteci hakkında sert eleştirilerde bulunmuştu.