Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 ve sonrası projelerinin tanıtımı programında katıldı. Programda konuşan Davutoğlu "Ulus’un artık ulusumuza layık hale gelmesi lazım" dedi Ankara'yı 21 yıldır yöneten Melih Gökçek de alkışladı.


Ankara'da düzenlenen törendeki konuşmasına dün Balıkesir'in Ayvalık ve İzmir'in Dikili ilçelerinde yaşanan ve 20'den fazla göçmenin ölümüyle sonuçlanan bot facialarını değerlendiredek başlayan Davutoğlu "Bunun vebali Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası toplumun üstünedir.  Bunun vebali Rusya başta olmak üzere Suriye için atılan adımları veto eden ülkelerdedir" dedi.
ANKARA'YA ELEŞTİRİLER

Başbakan Davutoğlu Uluslararası toplumu eleştiren sözlerinin ardından programa ilişkin açıklamalarda bulundu. Ankara Ulus semtinin şuan ki halini eleştiren Davutoğlu "Ulus’un artık ulusumuza layık hale gelmesi lazım" diye konuştu.

Davutoğlu "Ankara’da yaşayan ya da gezmeye gelen çocuklarımız için doya doya öğrenmenin keyfine varacakları mekanlar yapıyoruz. Mobilyacılık sektörünün kalbi Ankara’da atacak. Ankara, bir sanayi şehri, ticaret merkezi, ihracat yapan bir merkez, verimli topraklarıyla bir tarım şehri. Ankara’yı bir başkent olarak yükseltirken bir kavşak şehir olarak kalkınmasına önem veriyoruz. İnanıyorum ki belediye, Ulus’u senelerdir beklenen şekilde hüveyitine kavuşturacak. Ulus’un beklemeye tahammülü kalmamıştır. Hiç de Ankara’nın hak ettiği bir durumda değildir.  Ulus’un artık ulusumuza layık hale gelmesi lazım. Ankara’nın birinci önceliği bu olmalıdır. TBMM’nin mekanıdır. Keza, Ankara’nın biraz köşede kalmış gibi görünen tarihi merkezi Ankara Kalesi, Türkiye’nin en zengin kültürel mirasını gelişemmiş dokusunu yenileyeceğiz. Ankara Kalesi de herkesin görmek istediği tarihi yer olacak" dedi.

Davutoğlu'nun eleştirilerine Ankara'yı 21 yıldır yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de alkışlarıyla destek verdi.