Ankara'daki hain saldırıda yaşamını yitiren isimlerden Elvin Buğra Arslan'ın cenaze töreninde çelek gerginliği yaşandı. Cenaze törenine Başbakanlık tarafından gönderilen ve Üzerinde "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı" yazan çelenk, tepkiyle karşılandı.Çelenk cenaze sahipleri tarafından ters çevrildi.

FOTO:DHA - Cenaze töreninde yine gözyaşı vardı.


Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler, çok sayıda vatandaşın da katılımıyla gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenlerinde acı ve gözyaşının yanı sıra hükümete de öfke vardı. Sık sık, ‘’Hükümet istifa’’ sloganları atıldı. Başbakan Davutoğlu’nun gönderdiği çelenk de ters çevrildi.

Ankara Kızılay’daki bombalı saldırıda yaşamını yitiren Zeynep Başak Gülsoy (20), Destina Peri Parlak (16), Elvin Buğra Aslan (21), Cemal Özdiker (58), Dorukan Yusuf Özdemir (18), Fehmi Çetinkaya (75) ve Atakan Eray Özyol (15) için Karşıyaka Mezarlığı Ahmet Efendi Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.

‘’NE OLUR KALK’’


Cenaze törenine, hayatını kaybedenlerin yakınları ve vatandaşlar ile CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de katıldı. Cenazede teröre  lanet yağdı. Gözyaşları içinde uzun süre naaşın başında bekleyen ailelerden, ‘dünya kötü, gittiğin yer daha iyidir, bizi yakanlar yansın, yavrumun hesabını kim verecek’ feryatları yükseldi.

Babasını bir trafik kazasında ve henüz annesinin karnındayken kaybeden 16 yaşındaki Destina Peri Parlak da son yolculuğuna uğurlanan terör mağdurları arasındaydı. Yüzlerce yurttaşın katıldığı cenaze töreninde Destina'nın acılı annesi, "Ne olur kalk ve bunun bir şaka olduğunu söyle bebeğim. Katilsiniz... Anaları ağlattınız katilsiniz" diyerek ağıtlar yaktı.

FOTO:DHA

GELİN DUVAĞI


Hukuk öğrencisi Zeynep Başak Gülsoy’un tabutunun önünde de arkadaşları ve yakınları gözyaşı döktü. Destina Peri Parlak ve Zeynep Başak Gülsoy’un tabutunun üzerine gelin duvağı konuldu. Gençlerbirliği alt yapısında oynayan Elvin Buğra Aslan’ı Gençlerbirliği kulübü yöneticileri ve taraftarları yalnız bırakmadı. Ankara Altınel Spor Kulübü Genç Basketbol Takımı Kaptanı Dorukhan Yusuf Özdemir’i de takım arkadaşları uğurladı.

OĞLUMUN KATİLİ VAMPİR


Elvin Buğra Aslan’ın cenazesinin üstüne hem taraftarı, hem de sporcusu olduğu Gençlerbirliği’nin forması kondu. Aslan’ın acılı annesi, “Benim oğlumun katili bir tane vampir. Oğlumun gözündeki ışığa bakın. O ışığı söndürdünüz. Karanlıklarda kalacaklar. Bu kıvılcımı ben yakacağım. Bu ismi unutmayın” diyerek feryat etti.

FOTO:DHA

‘BAŞBAKANLIK ÇELENGİ TERS ÇEVRİLDİ’


Hükümete tepki yağdıran aile, Başbakanlığın gönderdiği çelengin kaldırılmasını istedi. Baba Yusuf Arslan “Ne çelenk gönderin, ne de  evlatlarımızı böyle gönderin’’ dedi. Tepkiler üstüne çelenk ters çevrildi.

Aslan’ın dayısı Faruk Dinç de, ‘’Bu çocuk çirkin politikaların kurbanı oldu. Bunu herkes biliyor ama kimse söylemiyor. Bu çocuk, buradaki diğer çocuklar, diğer patlamalarda ölen insanlar bu çirkin politikanın kurbanı oldu. Bu ismi unutmayın. Unutturmayacağız” dedi. Cenazede ‘’Hükümet istifa’’ sloganları da atıldı.