Ahmet Davutoğlu’nun gidişinin beş temel sebebi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında bu sebepleri şöyle açıkladı...

kılıçdaroğlu

1)-Davutoğlu ‘Şeffaflık yasasını getireceğiz’ dedi. Saraydaki zat, 'mal bildiriminin beyanını il ve ilçe başkanlığı düzeyine indirirseniz bu görevi üstlenecek kişi bulamazsınız' dedi. Yolsuzluğu açıkça anlatan bir söz bulamazsınız. Hep beraber malı götürüyoruz diyor.

2-Davutoğlu, 1 Kasım seçim sürecinde, 'Halk anayasa değişikliği için yetki vermedi, sorumluluğumuz şimdiki sistemi işletmektir' dedi. Sen misin başkanlık sistemini istemeyen, güle güle dediler.

3-‘Düşünceyi açıklama özgürlüğü konusunda rakibimiz de olsa prensip olarak tutuklu yargılanmasına karşıyım' dedi. Ağabeyi, bu akademisyenlerin tutuklanması lazım dedi.

4-Davutoğlu aldığı hediyeleri getirdi devletin arşivine kaydetti. Erdoğan, ‘Ben Başbakan olarak gittim, Kaddafi’den 250 bin dolar aldım, kaydetmedim’ dedi…Emine hanımın kurduğu vakfa Zarrap 7 milyon 59 bin lira bağışladı. Bu para da yok.

5-Davutoğlu, örtülü ödeneğin başındaki Maksut Serim’i görevden aldı ve eski öğrencisini getirdi. Sen misin alan. Biz ne güzel malı götürüyorduk, istediğimiz gibi paraları harcıyorduk. Şimdi sen namus timsali gibi dikilemezsin dedi ve görevden aldı.

UÇAKLAR İNCİRLİK’TEN KALKIYOR

PYD’yi destekleyen ABD uçaklarının İncirlikten kalktığını da belirten Kılıçdaroğlu,’’Amerikan askerleri, PYD kokartını takmış. Kıyamet kopuyor. Bırak kokartı. Sen PYD terör örgütü diyordu. Amerikalılar onunla iş tutuyor. PYD’yi savunan uçaklar nereden kalkıyor? İncirlik’ten. Kim izin veriyor. Sen izin veriyorsun’’ dedi.

BAŞKANLAR ÇANTA…

CHP lideri, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanlarını kendisinin Adana ve İzmir gezilerine de davet ederek ‘’Söylemlerine meşruiyet için bunları yanında çanta gibi taşıyor, siz de çanta olmayı kabul ediyorsunuz’’ dedi. Kendisi hakkında dava açacağını söyleyen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’e ise “Mahkemeye vermezsen namertsin. Bu tür insanlar yargıda olmamalı. Kaçak sarayda bir sürü oda var, gitsinler el pençe divan dursunlar, el etek öpsünler, cübbelerini çıkarsınlar AKP’ye kayıt yaptırsınlar’’ dedi.

GEMİLERLE YÜRÜTENLER

Kalkmışlar fetih kutlaması yapıyorlar. Fatih Sultan Mehmet yok. O Fatih Sultan Mehmet şairdi, dünyayı bilirdi, ormanlardan ‘tek bir ağaç kesenin başını keserim’ diyordu. Fatih çağ açıp çağ kapattı. İstanbul’u düşmanlara kim teslim etti. Mustafa Kemal, Samsun'a gitmeden önce 'geldikleri gibi gidecekler' dedi. Onun adını bile anmıyorlar. Sahtekarlar Mustafa Kemal’in adını anamazlar. Gemileri karadan yürütenler ile yürüttükleri gemiyle dünya malı elde edenler aynı insan değiller.

O DAVAYA TARAFIZ

Milli Güvenlik Kurulu’nda Gülen cemaatinin terör örgütü olduğu yönünde karar aldığına işaret eden Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Ne istediniz de vermedik” sözlerini hatırlattı ve “Namuslu bütün hakimler, Erdoğan’ı davet edeceksiniz, “Gel, ne istediler neyi verdin” diye soracak. Bundan büyük yardım ve yataklık mı olur mu? PKK ye gelince insanlar ölsün diyor, öbürüne her şeyi verdik diyor. Bunu ve yandaşlarını çağıracaklar, biz de taraf olacağız.  Onlar ne istediler de siz verdiniz. Öğrenmek istiyoruz’’ dedi.

ELEKTRİK FATURASI AYM'DE

Vatandaşın 52 liralık elektrik tüketimi için TRT payı ve kayı kaçak bedeli adı altında yapılan eklemelerle 105 liralık fatura ödemek zorunda kaldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Birinin kaçırdığı elektrik bedelini namuslu adama yüklüyor,  Şimdi kanun getirdiler, yargı kararıyla alamadılar, kanunla 33 milyar lira alacaklar. TBMM, bir ahlaksızlığa aracılık yapabilir mi?” dedi. Kılıçdaroğlu bu yasa için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını belirtti.

GEZİ SLOGANINA İLGİNÇ KARŞILIK

Geçtiğimiz haftaki grup toplantısında vatandaşların “Bin Ali İn Ali” şeklinde attığı sloganlar AKP grubunu rahatsız etmişti. Bu kez CHP’liler gezi protestolarında öne çıkan sloganları attılar. “Her yer Taksim her yer direniş”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganına karşılık olarak Kılıçdaroğlu, “Yeri geldiğinde direnme hakkımızı da kullanacağız,  öğreteceğiz” dedi.