Cuma günü Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi için "Yüzde 62,6'sı personel gideri" diyen Davutoğlu bugünkü grup toplantısında "indirime" gitti. Başbakan bu kez belediyesinin personel gideri için "bütçenin neredeyse yarısı" yorumunda bulundu.

SÖZCÜ/ANKARA


FOTO:DHA - Başbakan Davutoğlu Mardin Belediyesi ile ilgili yaptığı bütçe suçlamasında "oran değişikliğine" gitti.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, 5 Şubat'ta yaptığı konuşma ile HDP'li Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne yüklenmiş, belediye bütçesinin yüzde 62.6'lık bölümünün "personel giderine ayrıldığını" söylemişti.  Davutoğlu, bu konuşmasında tam 4 gün sonra yani bugün, AKP grup toplantısında Mardin Belediyesi'nin personel gideri konusunda "indirim" yaptı. Davutoğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi bütçesinin "neredeyse yarısının personel giderine harcandığını" söyledi.

FOTO:DHA - Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, suçlamalara müfettiş raporları ile yanıt vermişti.

"MÜFETTİŞ RAPORLARI BİLE PERSONEL GİDERİ YÜZDE 30'IN ALTINDA DİYOR"


Davutoğlu'nun Cuma günü sarf ettiği sözlerine Mardin'in HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanı AHmet Türk, belgelerle karşı yanıt vermişti. Türk, Davutoğlu'nun "personel gideri belediye bütçesinin yüzde 62.6'sı" sözlerine karşılık, İçişleri Bakanlığı Mülkiye müfettişlerinin raporları ile karşılık vermişti.  Türk'ün gazetecilerle paylaştığı müfettiş raporlarında, "Teftişe tabi dönemde Büyükşehir Belediyesi'nin personel harcamalarının bir önceki yıl bütçe gelirlerinin 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nda belirlenen yeniden değerleme katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan miktarın yüzde 30'u aşmadığı..." ifadesi yer aldı.
Yine aynı raporda, "Teftişe tabi dönemde yapılan personel harcamalarının yasal sınırlar içerisinde kaldığı" da belirtildi.

FOTO:DHA - Davutoğlu cuma günü Mardin'de yaptığı açıklamalarda HDP'li Büyükşehir Belediyesi'ne de yüklenmişti.

DAVUTOĞLU CUMA GÜNÜ NE DEMİŞTİ?


5 Ocak 2016 günü yaptığı konuşmada HDP'li Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne yüklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu "Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin toplam giderinin yüzde 62,6'sı personele harcanıyor. Oysa Türkiye ortalamasında bu yüzde 11,7. Bu personel ne yapıyor? Hangi hizmeti yerine getiriyor ki personel giderleri yüzde 60'ın üzerinde. Bu personel giderlerinin nereye gittiğini tek tek araştıracak ve hesaplarını soracağız" demişti.