seda-sarıbaş Foto: DHA- AKP Kadın Kolları Başkanı eski Türkiye güzeli Seda Sarıbaş başkan Özlem Çerçioğlu'nun konuşma metnini yırttı.


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, büyükşehir belediyesi çalışanları ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirdiği “Cumhuriyetimize ve Demokrasimize sahip çıkıyoruz” yürüyüşü, AKP İl ve Kadın Kolları Başkanlarının, Başkan Çerçioğlu’nun konuşmasına engel olma girişimine sahne oldu.

AKP KADIN KOLLARI BAŞKANI SEDA SARIBAŞ, BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NUN KONUŞMASINI YIRTTI


Yapılan yürüyüşün ardından kent meydanında halka hitap etmek isteyen Başkan Çerçioğlu’nun kürsüsünün platforma konulmasına o esnada partilileri ile kent meydanında olan AKP Aydın İl Başkanı Ömer Özmen engel olmaya çalıştı. Aynı anda AKP Aydın Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş ise Başkan Çerçioğlu’nun konuşma metni ve darbeye karşı hazırlanan Büyükşehir Belediyesi bildirisi bulunan kağıdı , başkanın korumasının elinden bir anda alarak yırttı. Seda Sarıbaş’ın Başkan Çerçioğlu’nun konuşma metnini ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin darbeye karşı yayınladığı bildiriyi alarak yırtıp küfür etmesi objektif ve kameralar tarafından an ve an görüntülendi. Seda Sarıbaş’ın inanılmaz tavrı karşısında AKP İl Başkanı Ömer Özmen bile mikrofon ile “Başkan Çerçioğlu’nun konuşma metnini geri verin” çağrısı yapmak zorunda kaldı. AKP’li Ömer Özmen ve Seda Sarıbaş’ın tavırları meydanda gerginliği bir anda yükselterek karşılıklı iki guruptaki vatandaşların tahrik olmasına sebep oldu.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU YAŞANANLARA RAĞMEN BİRLİK MESAJI VERDİ


Yaşanan gerginliklerin ardından meydandan ayrılmayarak platforma çıkan Başkan Çerçioğlu, birlik ve kardeşlik mesajları vererek “Bu kent meydanını 15 Mart 2014 yılında hizmete açtığımızda, barışın ve demokrasinin meydanı olsun temennisinde bulunmuştum. Bugün görüyorum ki bu amacımıza ulaşmışız. Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Bizlerin gidecek başka bir ülkesi yok. Birlik, beraberlik ve demokrasi içerisinde yaşamak zorundayız” dedi. Başkan Çerçioğlu konuşmasında Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin 15 Temmuz darbe girişimine karşı yayınladığı bildiriyi de vatandaşlarla paylaştı.

Foto: DHA - Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yaşanan arbedede arada kaldı Foto: DHA - Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yaşanan arbedede arada kaldı

EL ELE HALKI SELAMLADILAR


Özmen'in konuşması ardından Başkan Çerçioğlu platformun üstüne çıkarak Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte el ele meydandaki vatandaşları selamladı. Başkan Çerçioğlu kendisine uzatılan mikrofonu misafir olduğu için Zolan'a uzattı. Zolan ise ilk konuşmayı Çerçioğlu'nun yapmasını istedi. Çerçioğlu konuşmasını yaparken toplananlardan bazılarıb,'Şimdiye kadar neredeydin?' diyerek tepki gösterdi. Çerçioğlu ise "Hep buradaydım" diyerek karşılık verdi. Özlem Çerçioğlu ve Osman Zolan'ın sloganlar eşliğinde konuşmalarını yapması ardından Özlem Çerçioğlu, meydanı dolduran Aydınlıları bugün Çakırbeyli'de yapılacak hizmet binası açılışına davet etti.

DHA