Ayla ve Harun çiftinin nikah töreninde Kırşehir’de birde ilk gerçekleşti. İlk defa şehir meydanında nikah kıyılırken Kırşehir Valisi Necati Şentürk, gelin Ayla Ürün’e Türk bayrağı giydirdi. Nikah töreni öncesinde Kırşehir Belediyesi mehteran ekibi konser verirken demokrasi nöbeti alanında Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, genç çiftin nikahını kıydı.

Tören öncesinde konuşan Belediye Başkanı Bahçeci, ülkenin geleceği için demokrasi nöbetini ihmal etmediniz ve bu meydan da ilk defa bir nikah kıyılacağını söyledi. Başkan Bahçeci, “Milletin meydanında böyle bir kararla evlenme akdini gerçekleştiren çifti tebrik ediyorum. Kendi iradeleri ile gençlerimiz ülkemizin geleceğine sahip çıkmıştır. İlk defa bir nikah merasimini Cacabey Meydanında gerçekleştiriyoruz. Belki de son nikah olacak bu alanda, bu meydan milletin alanı hayırlı olsun” dedi.

Damada gelinin bir ömür boyu ‘evet’ dediğini kendisinin de iki cihanda ‘evet’ diyeceğini söylemesi gerektiğini ifade eden Vali Necati Şentürk ise, “Bizler bu meydanlarda kimler yiğit, kimler kalleş bunu çok iyi biliyoruz. Allah bahtlarını ve şanslarını açık etsin. Bu evlilik sonrası oluşacak meyveler vatan hainleri ile mücadele etsin inşallah, bu gençlerimize iki cihan saadeti için duada bulunalım” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanının kıydığı nikahın ardından genç çifte meydanda bulunan halkın katılımı ile gerçekleşen oylama sonrası evlilik cüzdanları Kırşehir Valisi Necati Şentürk tarafından verildi.  İHA