CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Baykal, başkanlık sistemi ve anayasa değişikliğiyle ilgili de çarpıcı yorumlar yaptı.

 

Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın konuğu olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, başkanlık sisteminin Türkiye'de uygulanamayacağını bir örnekle açıkladı. Baykal, "böyle bir şey olamaz, bu ciddiyetsiz bir iştir. Gerçekten olamaz bir şeydir. Hiç bir ülkede böyle bir model yoktur" dedi.

Baykal’ın konuyla ilgili yaptığı yorum şu şekilde:

“Sabahleyin Cumhurbaşkanımız, MGK’yı toplayacak. Öğlen bakanlar kurulunu, öğleden sonrada AKP MKYK’ya gidecek, oradan AYM’ye gidecek ve üyelerin yarısını kendisini tayin edecek. Böyle bir şey olamaz, bu ciddiyetsiz bir iştir. Gerçekten olamaz bir şeydir. Hiç bir ülkede böyle bir model yoktur” dedi.

AKP'Lİ VEKİLLER BOŞ KAĞIDA İMZA ATIYOR

CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın konuğu olan CHP Antalya Milleletvekili Deniz Baykal, anayasa değişikliğiyle ilgili çok çarpıcı bir bilgiyi paylaştı. Baykal, "Daha anlaşma oldu mu, olmadı mı bilmiyoruz ama AK Partili milletvekilleri boş kağıda imza atıyorlar" dedi.