Dava dilekçesinde bir dönem MHP'nin YSK üyesi ve parti avukatı olan Kürşat Ergün'ün de adının olduğu belirlendi. Partiye kongre sürecinde kayyum atanmasını isteyenler arasında geçmiş dönemlerde Bahçeli'ye yakınlığıyla bilinen isimlerin de olması dikkat çekti.

SÖZCÜ / ANKARA 

MHP'de Genel başkan adayları Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın'ın avukatları partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle dava açtı. Muhalefetin 14 sayfalık dava dilekçesinde, Bahçeli'nin "kongreye gitmeyeceğim" açıklamalarını delil olarak gösterildi.

16 İL BAŞKANI


Dava dilekçesinde Trabzon, Denizli, Kilis, Bilecik, Kırıkkale, Ardahan, Bayburt, Elazığ, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Nevşehir, Uşak, Çorum ve Gümüşhane il başkanlarının imzası da bulunuyor.

Muhalefetin mahkemeye verdiği 14 sayfalık dava dilekçesinde, partiyi kongre sürecine götürmesi istenen isimlere de yer verildi. Mahkeme karar alırsa, bir dönem Bahçeli'ye yakın olan isimlerden Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç bu görevi üstlenecek.