MİT eski Müsteşarı Emre Taner, TBMM Darbe Komisyonu’nda Fetullah Gülen için, ‘’Ümraniye’de kaldığı eve dakika farkıyla girdik; yatağı sıcaktı ama kendisi yoktu çünkü içeriden, polisten haber vermişlerdi” derken, emniyetin FETÖ liderine 3 koruma polisi birden verdiği belirlendi. Nasıl mı? Meclis 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu’na gönderilen belgeler, Gülen’le ilgili iki kritik bilgiyi gündeme getirdi. Gülen hem Türkiye’de, hem de ABD’de Türk polisi tarafından korundu. Önce bir yakın koruma verildi, ‘tehdit arttı’ deyince, 2 koruma polisi daha aldı.

İKİ POLİS DAHA VERİLDİ

Kayıtlara göre Gülen, 1996 yılında “İBDA-C beni tehdit ediyor” diye dilekçe verdi ve kendisine koruma tahsis edilmesini istedi. İstanbul İl Koruma Komisyonu, 14 Mayıs 1996 tarihinde aldığı kararla Gülen’e 1 yakın koruma personeli verilmesini kararlaştırdı. Yaklaşık 5 ay polis tarafından korunan Gülen, daha sonra koruma sayısının artırılmasını istedi. Bunun üzerine 2 polis daha verildi ve böylece Gülen’in 3 yakın koruması oldu. Başkomiser Ahmet Akgün, 1996-1999 yılları arasında sürekli FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yanında yer aldı. Yakın koruma olarak giden polislerin, görev süresini uzatmak için bulundukları şehirlerde 4 ve 8 hafta sağlık raporları aldıkları belirlendi.

TANTAN: KORUMAYI İPTAL ETTİRDİM

Gülen’e koruma kararlarının altında İçişleri eski bakanları ANAP ve AKP’li Murat Başesgioğlu, ANAP’lı Sadettin Tantan ve seçim dönemi bağımsız Cahit Bayar’ın imzası bunuyor. İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Göreve geldiğimde baktım Fetullah Gülen’e ABD’de koruma verilmiş. Bakan olunca bir yıl uzatma yazısı önüme geldi. Hemen iptal ettim. Bir aylık uzatma süresi vererek, korumanın dönüşünü sağladım. Benden önce verilmişti, ben iptal ettirdim.”