Ege Denizi bugün iki mülteci katliamına birden sahne oldu. İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında 11, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında ise 24 mülteci yaşamını yitirdi.

FOTO:DHA - Denizden çıkarılan cesetler morga gönderildi.





İlk facia haberi İzmir'in Dikili ilçesi açıklarından geldi. Mültecileri taşıyan bot battı. İlk belirlemelere göre 11 kişi hayatını kaybetti. Olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Güvenlik güçlerinin bölgedeki çalışması sürüyor.

BALIKESİR AÇIKLARI: 24 ÖLÜ


İkinci facia haberi ise Balıkesir kıyılarından geldi. Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Mahallesi'den, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen mültecilerin içinde bulunduğu tekne alabora oldu. Bölgede yapılan aramalarda çoğunluğu Suriyeli 24 mültecinin cesedi bulundu.

FOTO:DHA - Ölenlerin arasında çocukların da olduğu bildiriliyor.


Ege Denizi'nde fırtına nedeniyle bir haftadır denize açılamayan mülteciler havanın kısmen sakinleşmesi üzerine haftanın ilk günü yine yasa dışı yollardan gitmek için harekete geçti. Midilli'ye geçmek isteyen mültecilerin sıkça kullandığı Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi ile İzmir'in Dikili ilçesi sahillerinde güvenlik güçlerinin sıkı önlem alması nedeniyle insan kaçakçıları farklı rotalara yöneldi. Bugüne kadar kaçak geçiş için fazla kullanılmayan Balıkesir'in Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi'nden sabah erken saatlerde tekneye bindirilen mülteciler denize açıldı. Ancak fırtına ve aşırı yük nedeniyle tekne denize açıldıktan 2 mil sonra alabora oldu. İmdat çağrıları üzerine Dikili, Ayvalık ve Ayvacık'tan Sahil Güvenlik güçleri yardıma koştu.

FOTO:DHA - Cesetlerden çoğu çocuklara ait...


Ekipler 4 kişiyi denizden kurtarırken, aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu 24 mültecinin cesedini denizden topladı. Cesetler, Altınoluk Balıkçı Barınağı'na getirilip buradan da belediyeye ait zabıta kamyonetleriyle Altınoluk Cemevi'ne, buradan da Edremit Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Sahil Güvenlik'e ait botlar, helikopter ve 1 uçak bölgede arama kurtarma çalışmasına devam ediyor.  Bu arada sabah saatlerinde Dikili açıklarında botun batması sonucu 11 mültecinin hayatını kaybettiği yolundaki ihbarla, Altınoluk açıklarındaki facianın aynı olay olduğu ortaya çıktı.