Diyanet İşleri Başkanlığı kurumların Türk Lirası ile ödeme yapması kampanyasına destek vererek hac ve umre fiyatlarını dolar yerine TL üzerinden almaya başladı. Ancak yeni açıklanan fiyat listelerinde Diyanet 7020 TL’lik tur paketinde kuru 3.60 TL’ye çıkardı. Yani Diyanet İşleri Başkanlığı 'lüks Umre paketinde' şu anda 3,40 lira bandında seyreden ABD dolarını 0,20 kuruş daha 'yukarıdan' gösterdi.

ALO FETVA: BU FASİTTİR


Başkanlığın bu uygulamasına ise kendi birimi olan Alo Fetva hattından itiraz geldi. Konuyla ilgili Sözcü'ye konuşan Alo Fetva yetkilileri "Ticarette para birimini kafanıza göre belirleyemezsiniz. Ya dolar üzerinden alış-veriş yapmaya devam edersiniz ya da Türk lirasına göre işlem yaparsınız. Döviz kuru üzerinde bir öngörüde bulunamazsınız. Olmayan bir şey üzerinden hüküm verilemez. Bu fasittir (kötü, bozuk, fesat çıkaran, arabozucu) bu kabul edilemez" dedi.

"HELAL DEĞİL"


Alo Fetva yetkilileri böylesine bir alış-verişten elde edilen gelirin ise 'helal' olmayacağını yani uygulamanın 'haram' olduğunu kaydetti.

[old_news_related_template title="Diyanet'ten 3.60 kur tarifesi" desc="Dolar dün 3.45 TL'nin altına gerilerken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bazı umre turlarında kuru 3.60 bazı turlarda kuru 3.09 olarak uygulaması dikkat çekti. Diyanet pahalı umre turunda kuru yüksek tutarken ucuz turda kuru düşük tutarak Robin Hood gibi kurda zenginden alıp fakire yardım etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/qp3123pq123pq2131pq31pq.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/diyanetten-3-60-kur-tarifesi-1550875/"]