[caption id="attachment_1354167" align="alignleft" width="800"]FOTO:DHA - Diyarbakır'da şehitler için tören düzenlendi. FOTO:DHA - Diyarbakır'da şehitler için tören düzenlendi.[/caption]

Diyarbakır- Batman karayolu Çınar İlçesi yakınındaki Bismil yol ayrımında bulunan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonu'na dün saat 13.10 sıralarında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda polis memurları Siraç Balpetek (32), Yakup Kılınç (26), Salih Zengin (45), Nazif Kaplan (29) ve Ahmet Gülbahar (34) şehit olurken; polis memuru Ahmet Gülbahar'ın minik oğlu Hüseyin Utku Gülbahar ile akaryakıt istasyonunda pompacı Mehmet Sarı yaşamını yitirdi.  Ağır yaralı temizlik işçi Mehmet Kılıç'ı nda tedavi olduğu hastanede yaşamını yitirmesi ile şehit sayısı sekize çıktı.
8 polis, 2 teknisyen yardımcısı ve 2 İŞKUR görevlisinin de aralarında bulunduğu toplam 46 kişi de yaralandı.

 

pkk-saldirilari-banŞehit 5 polis memuru ile polis çocuğu Hüseyin Utku Gülbahar için bugün Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene şehitlerin yakınlarının yanı sıra Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Adnan Taştan, askeri mülki amirler, emniyet müdürleri ile polisler katıldı. Gözyaşlarının sel olduğu törende şehitlerin cenazeleri ambulansla tören alanına getirildi.

Ambulanstan alınan şehit polis memurlarının cenazeleri katafalka bırakılırken, Hüseyin Utku Gülbahar'ın Türk bayrağına sarılı küçük tabutunu görenler, gözyaşlarına boğuldu. Şehitlerin özgeçmişlerinin okunduğu törende ağıtlar yakan şehit yakınları, cenazelere giderek gözyaşları döktü.

[caption id="attachment_1354168" align="alignleft" width="800"]FOTO:DHA - Hem şehit eşi hem de şehit annesi olan acılı kadın küçük kızıyla törene katıldı. FOTO:DHA - Hem şehit eşi hem de şehit annesi olan acılı kadın küçük kızıyla törene katıldı.[/caption]

Şehit Utku Gülbahar'ın annesi Betül Gülbahar kucağındaki 1,5 yaşındaki kızı Reyyan ile oğlunun küçük tabutunun başına gelerek, "Canım yavrum, kuzum, ikinizi yan yana koysaydılar, ikisi de gitti" diyerek feryat etti. Güçlükle tabutların başından uzaklaştırılan aileleri polis memurları sakinleştirirken, baygınlık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti.

"BENİN YAVRUM, KUZUM KORKAR"


Duaların okunmasının ardından şehitlerin cenazeleri, silah arkadaşları ve yakınlarınca omuzlara alınarak ambulanslara götürüldü. Kadınların da tabutları omuzladığı törende Hüseyin Utku Gülbahar'ın küçük tabutu götürülürken, annesi Betül Gülbahar arkasından giderek, "İkisini bir koyun ne olur, benim yavrum korkar, korkar benim kuzum annesiz" diyerek feryat etti. Anne Betül Gülbahar güçlükle sakinleştirildi.

[caption id="attachment_1354165" align="alignleft" width="800"]FOTO:DHA - Şehit annesi acısından ayakta duramadı FOTO:DHA - Şehit annesi acısından ayakta duramadı[/caption]

ŞEHİT ANNESİ; 'ANAN KURBAN OLSUN'


Şehit polislerin cenazelerinin katafalktan alınmasından sonra Adıyaman'ın Kahta ilçesinden olan polis memuru Nazif Kaplan'ın tabutuna omuz veren annesi Bedriye Kaplan Kürtçe "anan sana kurban" diyerek feryat etti. Bedriye Kaplan, şehit polis memuru oğlunun tabutunu ambulansa kadar taşıdı.

Ambulansa konulan şehit Ahmet Gülbahar ile 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku Gülbahar'ın cenazeleri Kahramanmaraş'a, Yakup Kılınç'ın cenazesi Elazığ'a, Nazif Kaplan cenazesi Adıyaman'a, Salih Zengin'in cenazesi Erzincan'a, Siraç Balpetek'in cenazesi ise Diyarbakır'ın Çermik ilçesine uğurlandı.

Bu arada saldırıda yaşamını yitiren akaryakıt istasyonundaki pompacı Mehmet Sarı'nın cenazesi de dün gece otopsinin ardından ailesi tarafından teslim alındı. Mehmet Sarı, gece merkez Sur İlçesi'ne bağlı Sarılar Köyü'nde toprağa verildi.

[caption id="attachment_1354166" align="alignleft" width="800"]FOTO:DHA - Baba oğlun cenazeleri birlikte uçaktan indirildi. FOTO:DHA - Baba oğlun cenazeleri birlikte uçaktan indirildi.[/caption]

BABA VE OĞLUNUN TABUTU  KAHRAMANMARAŞ'A GETİRİLDİ


Diyarbakır'daki törenin ardından Ahmet Gülbahar ile oğlu 5 yaşındaki Hüseyin Utku Gülbahar'ın cenazeleri, memleketleri Kahramanmaraş'a getirildi. Kucağında 1.5 yaşındaki kızı Reyyan'la, eşi ve oğlunun cenazesinin bulunduğu uçaktan gözyaşlarıyla inen Betül Gülbahar, "Kalkın diyorum, kalkmıyorlar" diyerek gözyaşı döktü.

[caption id="attachment_1354170" align="alignleft" width="800"]FOTO:DHA/ Utku henüz 4 yaşındaydı... FOTO:DHA/ Utku henüz 4 yaşındaydı...[/caption]

'KALKIN DİYORUM, KALKMIYOLAR'


Betül Gülbahar, kucağında 1.5 yaşındaki kızı Reyyan ile birlikte oğlu ve şehit eşinin bulunduğu uçaktan inerken uzun süre gözyaşı döktü. Polislerin yardımıyla aprondan yürüyerek çıkan Betül Gülbahar, "Kalkın diyorum, kalkmıyorlar" diyerek ağıt yaktı. Havaalanına sandalyede oturarak katılan şehidin annesi Şadiye Gülbahar ise "Kuzularımı aldılar, niye kalkmıyorlar?" diyerek sinir krizi geçirdi. Kayınpederi İbrahim Demir ile kayınvalidesi Gülden Demir'in de ağır yaralandığı saldırıda şehit olan polis memuru Gülbahar ile oğlu Hüseyin Utku Gülbahar'ın Türk bayraklarına sarılı cenazeleri, polislerin omuzlarında taşınarak cenaze aracına konuldu ve ikindi vakti defnedilmek üzere Afşin İlçesi'ne götürüldü. (DHA)
İLGİLİ HABERDiyarbakır şehit töreninden yurak burkan karelerTörenden yurak burkan kareler