Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçeleri dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü teröristleri etkisiz hale getirmek, bunlar tarafından kullanılan sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, işbirlikçilerle arananları yakalamak, bölücü teröristlerin finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek maksadıyla, Diyarbakır ili Lice, Hani ve Hazro ilçesinde 12 alanda süren beş günlük operasyon başarıyla tamamlandı.

DİYARBAKIR'DA ESRAR ORMANLARI YAK YAK BİTMİYOR


Operasyonda 82 bin 280 kök kenevir tespit edilerek imha edildi, 260 kilo 700 gram esrar ele geçirilerek imha edildi. Patlayıcı yapımında kullanılan 100 kilo amonyum sülfat, 30 gram amonyum nitrat, dört el yapımı patlayıcı ve 1 yabancı plakalı bomba yüklü araç bulunarak imha edildi. Yapılan aramalarda 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi ve 1 aranan kişi yakalandı.

İNLERİNE GİRİLDİ


Teröristler tarafından kullanılan 5 adet sığınak, yaklaşık 2 ton ağırlığında muhtelif gıda ve yaşam malzemesi , hava görüntülerini engellemek maksatlı kullanılan 185 adet şemsiye, 70 adet örgüt kıyafeti ve sığınak yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmiş, ele geçirilen sığınak ve malzemeler kullanılamaz hale getirildi.

Valilik, "Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir" dedi. (ANKA)