Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız şehit oldu, 30 kişi de yaralandı. Yaralananlar arasında bir üst düzey askeri yetkilinin yanısıra lojmanda kalan askeri personelin yakınlarının da bulunduğu öğrenildi.  Ayrıca Dicle İlçesi'nde Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırının ardından Dicle-Hani karayolunda saldırıya uğrayan polis aracında Hani İlçe Emniyet Amiri ve 2 polisin yanısıra bir de kadın hakimin yaralandığı öğrenildi.
 
Hain saldırıda 35 yaşındaki Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız şehit düştü. Hain saldırıda 35 yaşındaki Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız şehit düştü.


Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne 1 kilometre mesafede bulunan Jandarma Tabur Komutanlığı'na, dün gece saat 21.50 sıralarında PKK'lılar tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bomba yüklü aracın infilak ettirilmesiyle meydana gelen patlama patlama, 15 kilometre uzaklıktaki Eğil İlçesi'nden de duyuldu. İlçe merkezinde de büyük endişe yaratan patlamada birçok evin camları kırıldı. 
 
Yaralıların olduğu belirtilen patlamanın ardından ateş açan teröristlere güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Çatışma uzun süre devam ederken bölgeye çok sayıda ambulans ve zırhlı araçlarla askeri birlikler takviye gönderildi.
 
3 POLİS YARALANDI
 
Bu arada patlamanın ardından önlemlerini arttıran güvenlik güçleri, Dicle- Hani karayolunda şüpheli bir aracı durdurmak istedi. Araçtakilerin açtığı ateş sonucu 3 polis yaralanırken, şüpheliler kaçtı. Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. 
 
POLİS ARACINDA BİR DE KADIN HAKİM YARALANDI
 
Dicle İlçesi'nde Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırının ardından Dicle-Hani karayolunda saldırıya uğrayan polis aracında Hani İlçe Emniyet Amiri ve 2 polisin yanısıra bir de kadın hakimin yaralandığı belirlendi.
 
ÜST DÜZEY ASKERİ YETKİLİ DE YARALANDI
 
Teröristlerin Jandarma Tabur Komutanlığı'na yönelik saldırısında yaralananlar arasında bir üst düzey akseri yetkilinin yanı sıra lojmanda kalan askeri personelin yakınlarının da bulunduğu öğrenildi. 2 top AYP kullanıldığı tahmin edilen saldırıda infilak eden aracın komutanlıktaki lojmanların bulunduğu yere yakın bölgede patlatıldığı anlaşıldı.

Şehidin eşi Nurcin Ayyıldız ile 7 yaşındaki kızı Ercin Ayyıldız'ın da Diyarbakır'da olduğu belirtildi. Şehidin eşi Nurcin Ayyıldız ile 7 yaşındaki kızı Ercin Ayyıldız'ın da Diyarbakır'da olduğu belirtildi.


ŞEHİDİN KONYA'DAKİ BABAOCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ


Hain saldırıda şehit olan 35 yaşındaki Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız'ın, memleketi Konya'daki baba evine ateş düştü. Acı haber sabah saatlerinde askeri yetkililer tarafından merkez Selçuklu İlçesi Akşemsettin Mahallesi'nde oturan ailesine verildi. 5 kardeş olan şehit Ayyıldız'ın, babası İsmail Ayyıldız'ın Mersin'e elma toplamaya gittiği öğrenilirken, anne Halime Ayyıldız'ın da oğullarıyla birlikte evde olduğu öğrenildi. Şehit Ayyıldız'ın eşi ev kadını Nurcin Ayyıldız ile 7 yaşındaki kızı Ercin Ayyıldız'ın da Diyarbakır'da olduğu belirtildi. Şehit Ayyıldız'ın cenazesinin bugün Konya'da toprağa verilmesi bekleniyor.